26 Квітня 2024, 23:03 | Реєстрація | Вхід
/ Наближення. Зустрічі з письменниками у Херсоні - 5 Червня 2021

Наближення. Зустрічі з письменниками у Херсоні

Категорія: «Події»
Дата: 05 Червня 2021 (Субота)
Час: 14:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Херсон
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 451


4 та 5 червня у межах проєкту «Наближення» в Херсоні відбудуться три заходи за участі членів та членкинь Українського ПЕН Аліма Алієва, Павла Коробчука, Олега Коцарева, Галини Крук, Тетяни Терен і Марії Титаренко.

«Наближення» – це літературний проєкт, у межах якого члени Українського ПЕН приїжджають до одного з українських міст, аби розповісти місцевим читачам про сучасну літературу. Це можливість для письменників краще зрозуміти інші міста та читацьку аудиторію цих міст, а водночас – можливість для самих читачів наблизитися до сучасної літератури та познайомитися з її творцями. До цього автори ПЕН відвідали Житомир, Черкаси, Львів, Харків та Ужгород.

4 червня о 13:00 відбудеться зустріч зі студентами Херсонського державного університету (вул. Університетська, 27, читальна зала наукової бібліотеки). А о 17:00 – дискусія "Що дасть нам силу?” у Центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки (вул. Потьомкінська, 97).

5 червня о 14:00 заплановано літературні читання в Urban CAD (вул. Іллі Кулика, 26).
Під час цих заходів автори читатимуть фрагменти зі своїх творів, відповідатимуть на запитання аудиторії, а також говоритимуть про літературу та Україну.

Відеотрансляцію подій можна буде дивитися на сторінці Українського ПЕН у Facebook
Партнери проєкту "Наближення” в Херсоні – управління культури Херсонської міської ради, Херсонський державний університет, Центральна міська бібліотека імені Лесі Українки та Urban CAD.
У 2020-2021 роках проєкт відбувається за підтримки Національного фонду за підтримку демократії (NED).



Алім Алієв – журналіст, правозахисник, дослідник та менеджер освітньо-культурних проектів. Заступник генерального директора Українського інституту, співзасновник громадських організацій КримSOS та Кримський Дім. У минулому — програмний директор Кримського Дому, журналіст кримської газети "Авдет” та консультант з комунікацій в експертній компанії pro.mova.

Павло Коробчук – український письменник (прозаїк, поет, публіцист), музикант, журналіст. Автор романів "Ключові клапани” і "Море для шульги”, поетичних книг "Хвоя”, "Цілодобово”, "Динозавр”, "Мерехтіло”, "Натщенебо”, "Кайфологія”, книги оповідань "Священна книга гоповідань”. Лауреат премії ім. Бориса Нечерди (2017), "Смолоскип” (2004), поетичного конкурсу імені Нестора Літописця (2016), премії ім. Б. І. Антонича "Привітання життя” (2009) тощо.

Олег Коцарев – письменник, журналіст, перекладач. Автор поетичних збірок "Вміст чоловічої кишені”, "Коротке і довге”, "Мій перший ніж”, "Збіг обставин під Яготином”, "Котра година”, "Цирк”, прозових книжок "Неймовірна Історія Правління Хлорофітума Першого” та "Люди в гніздах”.

Галина Крук – поетка, літературознавиця, перекладачка. Членкиня Асоціації українських письменників (2001). Переможниця Літературної премії імені Богдана-Ігоря Антонича "Привітання життя” (1997), лауреатка премії "Гранослов” (1997) та видавництва "Смолоскип” (1997).

Тетяна Терен – українська журналістка, кураторка книжкових проектів та літературних програм. Працювала ведучою програми "Книжковий кошик” на харківському каналі "А/ТВК”, редакторкою в літературному журналі "Березіль”, на 5 каналі та сайті "Українська правда. Культура”. Як кураторка співпрацювала з PinchukArtCentre, "Культурним проектом” та "Книжковим Арсеналом”. У 2017-2018 рр. очолювала Український інститут книги. Від 2018 року – виконавча директорка Українського ПЕН.

Марія Титаренко – есеїстка, поетка, журналістка, медіадослідниця. Лавреатка конкурсу Catholic Press Award (2012). Переможниця конкурсу ім. Б.-І. Антонича із поетичною збіркою "IMPASTO” (2010); конкурсу "Новела по-українськи” із новелою "Півгодини Неба” (2013); міжнародного конкурсу есеїв від журналу "Fountain” (2015). Авторка нон-фікшн лабораторії на ЛітАкценті. Викладає есеїстику, креативне письмо, репортажистику, публічні комунікації та ін.

Український ПЕН є одним із 146 автономних національних ПЕН-центрів, до якого входять письменники, журналісти, науковці, видавці, перекладачі, правозахисники. ПЕН покликаний відстоювати право авторів на свободу слова, сприяти співпраці інтелектуалів з різних країн, а також підтримувати розвиток літератури та промотувати читання. Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу був заснований 1989 року. Організація налічує понад 130 членів.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar