29 Березня 2024, 01:58 | Реєстрація | Вхід
/ “Словник війни”: короткі історії спротиву - 16 Квітня 2022

“Словник війни”: короткі історії спротиву

Категорія: «Події»
Дата: 16 Квітня 2022 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 471


16 квітня (субота) о 18:00 на Facebook-сторінці Українського ПЕН відбудеться презентація проєкту "Словник війни”.

Від початку збройної агресії проти України Остап Сливинський укладає такий собі лексикон війни — збирає фрагменти чужих історій чи спостережень, які зосереджені довкола окремих слів. Здавалося б, ці слова звичайні, але у дні війни вони набувають особливої ваги і значення, викликають асоціації, до яких ми не звикли.

Значення деяких слів притуплюються, і їх треба гострити, як ніж каменем. Деякі, навпаки, стають такими гострими, що на них неможливо дивитися. Деякі слова взагалі відмирають і опадають. Деякі виринають з якогось минулого і починають знов означати, стають важливими.

Всі історії зі "Словника…” є крихтами документальних свідчень, але, зібрані докупи, вони стають літературою, переносять пережите нами у вимір універсального досвіду. Досвіду втрати і безповоротності, болю і втіхи.

"Словник війни” — це відкритий проєкт. Тому ми запрошуємо всіх долучатися до нього і розповідати. Слово за словом формувати нашу колективну абетку пам’яті.

Цього вечора історіями поділяться Остап Сливинський, Катерина Міхаліцина, Павло Коробчук, Олена Степаненко, Борис Херсонський, Гаська Шиян, Олег Коцарев, Богдана Романцова, Катерина Єгорушкіна, Анастасія Левкова, Станіслав Туріна.
Модератор заходу: Остап Сливинський.

В майбутньому "Словник війни” буде виданий окремою книгою, яка побачить світ у видавництві Vivat і стане частиною серії "Бібліотека Українського ПЕН".



0 коментарів

Залишити коментар

avatar