27 Квітня 2024, 02:40 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-читання “Поміж сирен: поезія на війні” - 2 Квітня 2022

Онлайн-читання “Поміж сирен: поезія на війні”

Категорія: «Події»
Дата: 02 Квітня 2022 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 392


2 квітня (субота) о 17:00 на Facebook-сторінці Українського ПЕН відбудуться поетичні онлайн-читання "Поміж сирен: поезія на війні”.

Суботнього вечора поети та поетки ПЕН з різних українських міст та країн зберуться онлайн, щоби познайомити аудиторію зі своїми найновішими віршами, підтримати одне одного, розрадити біль та розділити надію. Щоби згадати себе і осмислити, як повномасштабна війна, яку Росія розв’язала проти України 24 лютого 2022 року, проникає в поезію і якими словами сьогодні автори й авторки проживають та фіксують реальність.

Назва події "Поміж сирен: поезія на війні” поєднує в собі різні сенси та асоціації. Сирени – гучномовці повітряної тривоги, символ війни, який став частиною нашого буденного життя, заповнюючи простір і вдень, і вночі. У метафорично-поетичному сенсі сирени – це давньогрецькі міфологічні створіння, що уособлюють небезпеку, фатальний вибір. Нині ця метафора актуальна як ніколи, адже війна Росії проти нашої країни змушує нас чи не щодня обирати й ухвалювати складні рішення.

Під час заходу свої вірші читатимуть Галина Крук, Катерина Міхаліцина, Павло Коробчук, Ірина Шувалова, Юлія Мусаковська, Олена Степаненко, Борис Херсонський, Гаська Шиян, Олег Коцарев.
Модератор заходу: Остап Сливинський



0 коментарів

Залишити коментар

avatar