19 Квітня 2024, 18:31 | Реєстрація | Вхід
/ Людмила Таран «Айвенко, або Чоловіки — це...» - 25 Травня 2021

Людмила Таран «Айвенко, або Чоловіки — це...»

Категорія: «Події»
Дата: 25 Травня 2021 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 315


Під обкладинкою книжки «Айвенко, або Чоловіки — це...» зібрано 14 різних історій та правдивих чоловічих портретів. Запрошуємо приєднатися до онлайн-розмови про збірку новел за участі авторки Людмили Таран і модераторки Євгенії Кононенко 25 травня о 19:00. Трансляція відбудеться на фейсбук-сторінці Старого Лева. Письменниці поспілкуються про чоловіків, перші почуття і зріле кохання, непрості стосунки і щасливі шлюби, про фатум і вибір.

Говорити і писати про чоловіків буває непросто, коли ти жінка. У центрі нової книги Людмили Таран — чоловіки різних поколінь і характерів. Сильні духом і слабкі, віддані та зрадливі, романтичні й цинічні, молоді та старі. А поряд з ними постають яскраві та влучні жіночі образи. Чесна й чуттєва проза авторки спонукає до переосмислення узвичаєного та глибоких екзистенційних переживань. Верона, Венеція, українське село, столиця під час Революції Гідності, чужі квартири, похмурі вагони — читачі опиняються в різних місцях і часових проміжках та крізь шпарку заглядають в чужі, але такі знайомі історії.

Людмила Таран — письменниця, журналістка, літературознавиця. Закінчила філологічний факультет Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка. Вивчала чеську мову у Літній школі слов'янських студій Масарикового університету. Працювала вчителькою в одній із шкіл Києва, провідною науковою працівницею Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського, керівницею прес-центру Національного університету Києво-Могилянська академія, редакторкою відділу часопису «Українська культура», оглядачкою газети «Вечірній Київ», старшою науковою працівницею Українського центру культурних досліджень. Авторка численних збірок поезій та короткої прози, інтерв’ю та статей. Твори перекладали англійською, литовською, польською, російською мовами. Членкиня Асоціації українських письменників та Національної спілки письменників України.

Євгенія Кононенко — письменниця, перекладачка. Закінчила механіко-математичний факультет Київського державного університету ім. Т. Шевченка та французьку філологію Київського педагогічного інституту іноземних мов. Працює науковою співробітницею Українського центру культурних досліджень. Авторка численних публікацій, серед них: збірки поезії, оповідань та есеїв, повісті та романи, декілька дитячих книжок, переклади, культурологічні розвідки, журналістські статті та рецензії. Перекладає з французької та англійської. Членкиня Асоціації українських письменників та Національної спілки письменників України.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar