27 Квітня 2024, 05:38 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова з Євгенією Завалій та Галиною Ткачук - 9 Квітня 2021

Розмова з Євгенією Завалій та Галиною Ткачук

Категорія: «Події»
Дата: 09 Квітня 2021 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 459


У п’ятницю, 9 квітня, о 18:30 запрошуємо на онлайн-розмову з письменницею Євгенією Завалій про її нову книгу «Місія «Порятунок»: ведмеді», про права тварин, ведмежі притулки та чому важливо писати про це книги для дітей. В основі сюжету – реальні історії ведмедів із притулку «Домажир» неподалік від Львова, який відвідувала авторка, збираючи матеріал для книги. Модеруватиме розмову письменниця та літературознавиця Галина Ткачук. Трансляція відбудеться на сторінці «Видавництва Старого Лева» у мережі фейсбук.

«Місія «Порятунок»: ведмеді» розповідає про маленьку ведмедицю Христю, яку ловлять у лісі і змушують працювати в мандрівному цирку. Щоб Христя танцювала, її ставлять на гарячу платформу, тож вона змушена перебирати лапами під музику. Дресирувальник — жорстокий чоловік, він погрожує не дати ведмедиці їсти та часто б’є її, коли вона відмовляється танцювати. На щастя, до цирку приходять зоозахисники і звільняють тварин з жахливих умов. Христя потрапляє у притулок, де інші ведмеді, яких визволили з неволі, розповідають їй свої сумні ¬історії. Багато хто з них уже не здатен повернутися до життя в дикій природі. Але це не про Христю. Адже в Карпатах її чекають мама і брат… 10 гривень від вартості кожної книжки буде перераховано на підтримку Ведмежого притулку «Домажир».

Євгенія Завалій (1983, Чорноморськ) – волонтерка, активістка, популяризаторка сучасної української літератури. Мешкає в Одесі. Здобула ступінь магістра в галузі політології. Бере участь у громадських ініціативах, пов’язаних з екопроєктами. Засновниця проєкту «Екземпляри», що спрямований на ознайомлення з українськими книжками: учасники пишуть про книжки в однойменному блозі, організовують зустрічі зі школярами і дорослими, дарують книжки до бібліотек. Упродовж кількох років Євгенія Завалій була волонтеркою АТО і військового шпиталю. У 2020 році вийшла дебютна повість для дітей і підлітків «Це всі ми».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar