28 Березня 2024, 15:40 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-презентація книжки Максима Беспалова - 10 Лютого 2021

Онлайн-презентація книжки Максима Беспалова

Категорія: «Події»
Дата: 10 Лютого 2021 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 367


У рамках проєкту «Книжкових вечорів із PEN Ukraine» (#PEN_book_evening) 10 лютого о 19:00 відбудеться презентація нової книжки Максима Беспалова «Усе, що ви знаєте про Ірландію, — правда, але…» (Віхола). Модеруватиме зустріч письменник Олег Коцарев. Під час презентації глядачі зможуть поставити запитання автору в коментарях до трансляції.

«Усе, що ви знаєте про Ірландію, — правда, але…» - це книжка про мандри Ірландією — подорожі її пабами, скелями та музеями, книжку розмов із найрізноманітнішими людьми — від члена ІРА до хранителя ірландської мови, книжку-провідник до місць і подій, які не завжди знайти на карті чи в книжці з історії. Книжку, після якої неможливо не закохатися в Ірландію. Автор пише про дві іпостасі Смарагдового острова. Справжні мури тут розділяють міста навпіл. Аби оберігати мову, якою в побуті майже ніхто не говорить, призначають спеціальну людину. Тут пам'ятають сутички на вулицях міст між католиками й протестантами, прихильниками незалежності та поціновувачами статусу-кво, а місцеві досі насторожено ставляться до всіх, хто вирішить залишитися в Ірландії надовго. З іншого боку, це місце, де в оперному театрі вам запропонують 9 різновидів пива, а на вулицях Белфасту вихвалятимуться тим, що "Титанік" (так, той самий) збудовано саме тут. У своїй книжці Максим Беспалов познайомить вас з обома боками острова. Він розкаже про його трагічну історію й неймовірне повсякдення, познайомить з ірландцями та проведе маршрутами, яких не знайти в путівниках.

Максим Беспалов — мандрівник і письменник. Понад 10 років займався журналістикою, однак покинув роботу, бо зрозумів, що вона більше не приносить задоволення. З 2015 р. працює з компанією Hakuna Matata Expeditions, організовуючи авторські тури в десятки країн на різних континентах. Побував у 70 країнах світу, частину з яких описав у власних книжках. Так, у книжці "Шлях на Край світу" він пише про паломницький маршрут Дорога Святого Якова, а в книжці "Український Шпіцберген" — про історію й сьогодення арктичного архіпелагу. Уперше Максим побував в Ірландії у 2013 році, після чого навідувався на острів ще з десяток разів.

Долучитися до онлайн-презентації можна буде на Facebook-сторінці PEN Ukraine.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar