26 Квітня 2024, 16:02 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Бернара Фана «Шарль де Ґолль» - 9 Грудня 2020

Презентація книги Бернара Фана «Шарль де Ґолль»

Категорія: «Події»
Дата: 09 Грудня 2020 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 456


Презентація українського перекладу книги Бернара Фана «Шарль де Ґолль»
Середа 9 грудня, 19:00-20:30

Запрошуємо вас на презентацію книги її автором Бернаром Фаном - заслуженим викладачем Ліцею ім. Генриха ІV, знавцем історії ХХ століття, - за участі:
  • Пана Етьєна де Понсена, Посла Франції в Україні;
  • Пана Миколи Дорошка, доктора історичних наук, професора Інституту міжнародних відносин Національного університету ім. Шевченка;
  • Пана Володимира Самойленка, директора видавництва "Ніка-центр";
  • Пані Анетти Антоненко, директорки видавництва Анетти Антоненко;
  • Пані Зої Борисюк, перекладачки книги.
З синхронним французько-українським перекладом.

Якщо треба назвати одну постать, яка позначила 20 століття у Франції та в Європі, то це генерал де Ґолль. Символ опору нацизму під час Другої світової війни, людина з даром провидіння, той, хто поклав край алжирській війні, такій болючій для французького народу, але не помітив наближення травня 1968 року, - він був великим реформатором і водночас затятим консерватором. .... Французькі політики і донині відносять себе до "ґоллістів" або "антиґоллістів", ніби "Генералові" не були властиві напівтони... Приймаючи історію Франції в цілому, здатний вийти за рамки політичних розколів між лівими та правими, він пропагував "певну ідею Франції", яка й донині живе в світі, схиляючи на свій бік співгромадян, однодумців та опонентів як у власній країні, так і за її межами.

Цього 2020-го року ми вшановуємо генерала де Ґолля через три пам'ятні дати: 130-річчя з дня його народження; 80-річчя заклику «До всіх французів» 18 червня та 50-річчя з дня його смерті.

Французький інститут в Україні та Посольство Франції підтримали в рамках Програми сприяння видавничій справі ім. Г. Сковороди переклад українською мовою книги Бернара Фана «Де Ґолль» (PUF, 2019), який щойно виданий спільно видавництвом Ніка-центр та видавництвом Анетти Антоненко.

Презентація транслюватиметься в прямому ефірі на сторінці Французького інституту. Посилання для приєднання до участі буде оголошено тут: facebook.com/events/369815594316461/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar