28 Березня 2024, 19:52 | Реєстрація | Вхід
/ VIІ Конкурс поезії та авторської пісні «Хортицькі дзвони» - 23 Жовтня 2020

VIІ Конкурс поезії та авторської пісні «Хортицькі дзвони»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 22 Жовтня 2020 (Четвер)
Час: 23:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 983


Триває прийом творчих робіт на VIІ Всеукраїнський конкурс молодої української поезії та авторської пісні «Хортицькі дзвони» імені Марини Брацило! 

До участі запрошуємо авторів українських поетичних текстів або пісень, що мають вік від 15 до 25 років, з усієї України. 

Конкурс традиційно проводиться на базі Запорізького національного університету за підтримки Запорізької обласної організації НСПУ, Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки, Національного заповідника «Хортиця», Запорізького Союзу Українок, інших організацій і представників громадськості. 

Конкурс проводиться в пам’ять про українську поетесу та автора-виконавця Марину Брацило родом із Запоріжжя, яка трагічно загинула в 2013 році. Він спрямований на молодіжну творчу аудиторію, бо, як яскраво засвідчив творчий шлях Марини Брацило, справжнє творче обдарування потребує уваги і підтримки з юних літ. Талант поетеси і пісняра, відданість рідному слову можуть стати важливим дороговказом на життєвому шляху молодої творчої особистості. 

ОНОВЛЕНО! Творчі доробки можна подавати до 23 жовтня 2020 року. 

Обсяг має складати 20-25 віршів для номінації «Поезія» або дві пісні, записані в аудіоформаті для номінації «Авторська пісня»
Вік учасників від 15 до 25 років. 
Мова творів – українська. 
Підсумки конкурсу традиційно будуть підбиті до дня народження поетеси – 2 грудня 2020 року. 

Умови участі 

1. Конкурс поетів-початківців та тих, хто шукає себе в українській авторській пісні, проводиться у двох номінаціях: «Поезія» та «Авторська пісня». 

У межах основних номінацій можна також позмагатися за спецпризи: 
у номінації «Поезія»
  • спецприз за патріотичні мотиви в поезії; 
  • спецприз за висвітлення в поезії теми збереження родинних цінностей; 
  • спецприз «Надія конкурсу». 

У номінації «Авторська пісня» передбачено спецприз за написання однієї чи декількох пісень на слова Марини Брацило. 

2. До участі в конкурсі допускаються молоді автори віком від 15 до 25 років, які у визначений термін подали до розгляду журі рукописи власних поетичних творів (мова конкурсу – державна – українська) чи аудіозаписи пісень. 
Можливе подання матеріалів на конкурс одразу в обох номінаціях. 

3. Формат подання: 
  • рукописи поетичних творів (20-25 віршів) в номінації «Поезія» надаються у форматі Microsoft Word (*doc, *rtf), шрифтом 14 (Times New Roman), через 1,5 інтервал, на папері формату А-4; усі поля (верхнє, нижнє, праве, ліве) – 2 см; 
  • пісенний матеріал в номінації «Авторська пісня» подається у вигляді аудіозапису двох пісень на цифрових носіях та текстів до них. 
4. До подань в обох номінаціях додаються: 
• анкета учасника: 
1. Прізвище, ім’я, по батькові 
2. Дата народження 
3. Місце роботи чи навчання 
4. Повна домашня адреса 
5. Контактний телефон(мобільний) 
6. e-mail. 
7. Ваша участь у роботі творчих студій, гуртків, колективів 
8. Ваші перемоги в подібних творчих конкурсах 
• автобіографія; 
• фотокартка розміром 10 х 15; 

5. Журі не розглядає твори, які мають антиукраїнський характер; пропагують насильство, расизм; містять ненормативну лексику або написані суржиком. 

6. Подані рукописи не повертаються і не рецензуються. 

7. Оргкомітет проводить попередній відбір робіт на предмет дотримання учасниками Умов конкурсу. Для сприяння більшої об’єктивності відбору переможців, Оргкомітет, згідно з Положенням, надає для розгляду Журі конкурсні роботи в анонімному порядку (під псевдонімами) згідно з реєстрацією. 

8. Положенням про конкурс передбачається кількісний ліміт переможців (лауреатів) конкурсу в кожній номінації – не більше чотирьох осіб (І, ІІ та ІІІ місця), яким присвоюється звання "Лауреат конкурсу молодої української поезії та української авторської пісні «Хортицькі дзвони» імені Марини Брацило". Окрім переможців, Журі визначає також двох дипломантів (по одному в кожній номінації), яким присвоюється звання "Дипломант конкурсу молодої української поезії та української авторської пісні «Хортицькі дзвони» імені Марини Брацило". Визначаються також переможці в межах зазначених спецпризів. 

Партнери конкурсу мають право вносити пропозиції щодо додаткових відзнак конкурсантів. 

У разі низької якості творів Журі конкурсу уповноважене не відзначати жодного лауреата (дипломанта) конкурсу на рік. 

Додаткова інформація щодо проведення Конкурсу на сайтах Запорізького національного університету та www.bratsylo.com.ua, на офіційній сторінці у Facebook: facebook.com/konkursMarynyBratsylo/за тел. 061-289-12-82 (кафедра українознавства), 067-648-17-17, 099-055-46-07 (координатор Стадніченко Ольга Олександрівна). 050-577-18-38 (член Оргкомітету Цапліна Ірина)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar