29 Березня 2024, 10:47 | Реєстрація | Вхід
/ V Конкурс «Хортицькі дзвони» ім. Марини Брацило - 15 Жовтня 2018

V Конкурс «Хортицькі дзвони» ім. Марини Брацило

Категорія: «Конкурси»
Дата: 14 Жовтня 2018 (Неділя)
Час: 23:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: Iryna_Sazhynska
Кількість переглядів: 5723


Молодих поетів і авторів-виконавців запрошуємо до участі у V Всеукраїнському конкурсі «Хортицькі дзвони»!

Запорізький національний університет та Департамент освіти і науки Запорізької міської ради, як головні організатори Всеукраїнського конкурсу молодої української поезії та авторської пісні імені Марини Брацило «Хортицькі дзвони», оголошують про старт прийому творчих доробків конкурсу-2018. Цьогоріч подія відбудється вже впʼяте!

Конкурс
«Хортицькі дзвони» було засновано в пам’ять про поетесу та пісняра Марину Брацило, яка трагічно загинула влітку 2013 року. Вона розпочала свій творчий шлях у дуже юному віці, та її поезії і пісні одразу привертали увагу своєю художньою вправністю і зрілістю світосприйняття. Патріотичні і проникнуті тонким ліризмом, твори Марини і сьогодні не втрачають своєї популярності серед поціновувачів української поезії і пісні.

Підсумки конкурсу традиційно будуть підбиті до дня народження поетеси, 2 грудня.
Творчі роботи можна подати до
15 жовтня 2018 року. Обсяг має складати 20-25 віршів для номінації «Поезія» або дві пісні, записані в аудіоформаті для номінації «Авторська пісня». Вік учасників від 15 до 25 років. Мова творів – українська.
Шукаємо молодих і талановитих!

Умови участі 
у V Всеукраїнському конкурсі молодої української поезії та української авторської пісні імені Марини Брацило «Хортицькі дзвони» 


1. Конкурс поетів-початківців та тих, хто шукає себе в українській авторській пісні, проводиться у двох номінаціях: «Поезія» та «Авторська пісня». У межах основних номінацій можна також позмагатися за спецпризи:
у номінації «Поезія»
  • спецприз за патріотичні мотиви в поезії;
  • спецприз за висвітлення в поезії теми збереження родинних цінностей;
  • спецприз Міжнародної асоціації гумористів і сатириків «Весела Січ»;
у номінації «Авторська пісня»:
спецприз за написання однієї чи декількох пісень на слова Марини Брацило. 

2. До участі в конкурсі допускаються молоді автори віком від 15 до 25 років, які у визначений термін подали до розгляду журі рукописи власних поетичних творів (мова конкурсу – державна – українська) чи аудіозаписи пісень.
Можливе подання матеріалів на конкурс одразу в обох номінаціях.

3. Рукописи поетичних творів (20-25 віршів) надаються у форматі Microsoft Word (*doc, *rtf), шрифтом 14 (Times New Roman), через 1,5 інтервал, на папері формату А-4 ; усі поля (верхнє, нижнє, праве, ліве) – 2 см;
- аудіозапис двох пісень на цифрових носіях та тексти до них.

4. До рукописів додаються:
  • анкета учасника;
  • автобіографія; 
  • фотокартка розміром 10 х 15; 
  • повна домашня адреса, номер мобільного телефона та e-mail. 
5. Журі не розглядає твори, які мають антиукраїнський характер; пропагують насильство, расизм; містять ненормативну лексику або написані суржиком.

6. Подані рукописи не повертаються і не рецензуються.

7. Для сприяння більшій об’єктивності відбору переможців, Оргкомітет, згідно з Положенням, надає для розгляду Журі конкурсні роботи в анонімному порядку (під псевдонімами) згідно з реєстрацією. 

8. Положенням про конкурс передбачається кількісний ліміт переможців (лауреатів) конкурсу в кожній номінації – не більше чотирьох осіб (І, ІІ та ІІІ місця), яким присвоюється звання "Лауреат конкурсу молодої української поезії та української авторської пісні «Хортицькі дзвони» імені Марини Брацило". Окрім переможців, Журі визначає також двох дипломантів (по одному в кожній номінації), яким присвоюється звання "Дипломант конкурсу молодої української поезії та української авторської пісні «Хортицькі дзвони» імені Марини Брацило". Визначаються також переможці в межах зазначених спецпризів. У разі низької якості творів Журі конкурсу уповноважене не відзначати жодного лауреата (дипломанта) конкурсу на рік.

Додаткова інформація щодо проведення Конкурсу на сайтах Запорізького національного університету та www.bratsylo.com.ua, на офіційній сторінці у Facebook: www.facebook.com/konkursMarynyBratsylo/ 
за тел. 061-289-12-82 (кафедра українознавства), 
067-648-17-17, 099-055-46-07 (координатор Стадніченко Ольга Олександрівна).
050-577-18-38, 068-979-66-79 (член Оргкомітету Цапліна Ірина)

Рукописи до 15.10.2018 року надсилати на адресу оргкомітету (e-mail: stadnichenkoo-1@ukr.net, або подавати особисто: 69063, м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 66а, Запорізький національний університет, кафедра українознавства (корп. 2, ауд.413).

Презентація авторів, які взяли участь у конкурсі, оголошення переможців та церемонія їх нагородження за участю широких кіл громадськості відбудеться в Запорізькому національному університеті до 2 грудня 2018 року на Гала-концерті, приуроченому до дня народження поетеси та пісняра Марини Брацило. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar