26 Квітня 2024, 14:05 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація роману Ілларіона Павлюка у Києві - 22 Жовтня 2020

Презентація роману Ілларіона Павлюка у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 22 Жовтня 2020 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Urban Space 500
Адреса: вул. Б. Грінченка, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 544


У четвер, 22 жовтня, о 19:00 запрошуємо киян та гостей міста на першу презентацію довгоочікуваного роману Ілларіона Павлюка «Я бачу, вас цікавить пітьма». Книга лише вийшла друком у «Видавництві Старого Лева», але вже встигла отримати низку відзнак, зокрема від директорки Українського інституту книги Олександри Коваль на BookForum Award та увійти до довгого списку «Книги року BBC». Тож чекаємо вас на розмову з Ілларіоном Павлюком та модератором Михайлом Бринихом: про роботу над книгою, містику та психологію у романі, а також про пітьму та світло всередині кожного. 

Зустріч відбудеться у громадському ресторані Urban Space 500 (вул. Б. Грінченка, 9). Вхід вільний за умов попередньої реєстрації за посиланням https://bit.ly/2IbGPD5.



У центрі сюжету – київський кримінальний психолог Андрій Гайстер, якого відправляють консультантом у богом забуте селище Буськів Сад. Зимової ночі там зникла маленька дівчинка. А ще там водиться Звір — серійний маніяк, убивств якого тамтешні мешканці воліють не помічати... У цьому проклятому селищі, де все по колу і всі живуть життям, яке ненавидять, розслідування постійно заходить у глухий кут. Андрій вірить, що загублена дівчинка, попри все, жива і він її знайде. Але нікому, крім нього, це не потрібно.

«Я бачу, вас цікавить пітьма» — історія про непробивну людську байдужість і пітьму всередині нас. Про чесність з собою й ціну, яку ми готові заплатити за забуття. Про гріхи, що матеріалізуються, і спокуту, дорожчу за спокій.

«Ідея виникла раптово — як образ, як відчуття. Здається, я дивився трейлер до якогось кіно, й не додивився навіть до середини, коли котрийсь кадр народив ось цей образ — поселення, де все ніби застигло в бурштині, і кожен день схожий на наступний. Як воно жити життям, яке ненавидиш? Як воно з дня у день робити те, що не робить тебе щасливим? Як воно — терпіти й знати, що краще не буде? Вже потім, прокручуючи в голові цю геть ще не певну ідею, я знайшов одну цікаву статтю: про те, що фінські племена колись бачили пекло як одвічне продовження всього найгіршого в твоєму житті. Й миттєво народився Буськів Сад — прокляте поселення, де все по колу. Ну, а потім довго й складно народжувався Андрій, його життя, його розчарування й мрії. Місяців дев’ять я писав епізод за епізодом. Вже були й Звір і Харитон, й опецькуватий дільничий поліцейський… Але роман все ще не тримався купи. Ніби, не було найголовнішого — того, заради чого треба занурювати в ці пригоди героя, а відповідно й читача. Аж ось з’явилася Надя, дівчина з мушелькою слухового апарата за вушком. І одразу все склалося. Пітьма й промінь світла в ній і провалля, в яке треба спуститися, аби вийти сильнішим, ніж ти був, або — не вийти ніколи», — розповідає Ілларіон Павлюк про роботу над романом.

Ілларіон Павлюк — журналіст і теледокументаліст, автор низки гучних документальних стрічок. Народився 1980 року на Херсонщині в місті Скадовськ. Вивчав журналістику в Східноукраїнському національному університеті (м. Луганськ). 2001 року переїхав до Києва. Починав телевізійний шлях у новинах як репортер-міжнародник — спеціалізувався на арабо-ізраїльському конфлікті. Останні десять років працює над виробництвом телевізійних програм, ігрових серіалів і документальних фільмів як продюсер та сценарист. 2015-го брав участь у війні на Cході в складі добровольчого батальйону. Автор романів «Білий попіл» та «Танець недоумка».


22 жовтня, 19:00. Київ, Urban Space 500, вул. Б. Грінченка, 9


0 коментарів

Залишити коментар

avatar