28 Березня 2024, 11:08 | Реєстрація | Вхід
/ 24 березня: Карантинні читання від Сергія Жадана - 24 Березня 2020

24 березня: Карантинні читання від Сергія Жадана

Категорія: «Події»
Дата: 24 Березня 2020 (Вівторок)
Час: 12:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 713


Онлайн-читання й розмови про літературу та флешмоб із книжковими порадами – от що пропонує на карантинний час літературний проєкт #Читай_пиши. Роблять його Благодійний фонд Сергія Жадана, БараБука та Український інститут книги – як продовження конкурсу школярських рецензій на твори української літератури.

До речі, час подачі заявок на конкурс продовжено до 14 квітня в зв’язку з карантином. Посилання на реєстрацію: https://forms.gle/hChUfEuruZCoigEY6

24 березня о 12:00 у прямому ефірі на сторінках Конкурсу «Читай-Пиши» у фейсбуці та інстаграмі Сергій Жадан почитає трохи своїх віршів для дітей, розповість про ту літературу, яку сам читав у дитинстві і те, що читає своїй доньці сьогодні, про письменників та письменниць, які творять сьогоднішню українську дитячу літературу. Глядачі зможуть задати свої запитання (письмово у коментарях).

Посилання на зустріч в Facebook: https://www.facebook.com/chytaj.pyshy/

«Карантин – добра нагода не лише почитати нові книжки, а й обговорити їх із дітьми. Тому ми запускаємо одразу декілька онлайн-ініціатив на підтримку дитячого читання, – говорить Сергій Жадан. – Ми планували проводити зустрічі в школах та бібліотеках – що ж, тепер усі переходимо в онлайн».


З кінця березня #Читай_Пиши разом із «Барабукою» і партнерами запустять онлайн-читання з українськими письменниками та письменницями – стежте за новинами на сторінках проєктів.

Нарешті, триває флешмоб #ЧитайПиши, який запустили Сергій Жадан із донькою Марічкою на підтримку дитячого читання. Саме час записати відеопораду про улюблену книгу, самому чи зі своєю дитиною – вважають організатори. 

«Хоч ми й обмежені просторами своїх осель, та в нас є класний інструмент для спілкування та єднання - мережа. Ми можемо трансформувати напругу в силу й можливості, і зокрема - розкрити нові горизонти спілкування з дітьми. Єднання через книжки, читання - один із найдоступніших і найцікавіших способів, давайте книгодрузячитися!» – говорить Тетяна Стус, співзасновниця проєкту підтримки дитячого читання BaraBooka і мама трьох дітей.

Для флешмобу треба зняти коротку (до 3 хвилин) відеопораду про улюблену книжку українських та світових авторів та викласти під хештегом #ЧитайПиши і затегати сторінку конкурсу в Facebook чи Instagram. Автори трьох найкращих порад отримають у подарунок по книжці від видавництва «Фабула» та будуть опубліковані на сторінках конкурсу «Читай-пиши» та Благодійного фонду Сергія Жадана.

Нагадаємо, «Читай-пиши» – це конкурс текстових та відеовідгуків на книги українських авторів, у якому можуть взяти участь школярі віком 10-17 років з Донецької, Харківської та Луганської області. Детальні умови Конкурсу за посиланням. Для участі в Конкурсі потрібно заповнити реєстраційну форму. Дедлайн подачі заявок перенесено на 14 квітня 2020 року у зв’язку з карантином. Переможці отримають планшети та камери миттєвого друку та поїздку на «Книжковий Арсенал» у Києві (після закінчення карантину). А партнери проєкту, видавництва «Ранок» і «Фабула», подарують книжки всім фіналістам.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar