28 Березня 2024, 13:53 | Реєстрація | Вхід
/ «Україна – не Америка. (Не)наш постмодернізм» - 12 Березня 2020

«Україна – не Америка. (Не)наш постмодернізм»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 12 Березня 2020 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Арт-центр Closer
Адреса: вул. Нижньоюрківська, 31
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 589


12.03 / четвер / 19:00
Україна – не Америка. (Не)наш постмодернізм

Продовжуємо курс лекцій про читання, присвячений американському постмодернізму, його культовим текстам та найцікавішим представникам. від Джона Гоукса, Вільяма Ґеддіса, Джозефа Макелроя, Джона Барта, Дональда Бартелмі до Роберта Кувера, Томаса Пінчона, Дона Делілло і Девіда Фостера Воллеса. Говоримо про експериментальні, інтелектуальні, новаторські тексти сучасної американської літератури, які за останні 70 років докорінно переосмислили старі художні умовності та встановили нові правила жанрової гри.

Лекція восьма

Постмодерна ситуація в США й Україні. Архаїсти та новатори. Післячорнобильська бібліотека і післявоєнний досвід. Юрій Андрухович як наш Томас Пінчон. Юрій Винничук як наш Роберт Кувер. Василь Шкляр як наш Кормак Маккарті. Оксана Забужко як «наше всьо». Постмодерний канон й український іконостас.

Розклад лекцій у березні:

  • 10.03 / Її версія: жіночий Постмодерн у США
  • 12.03 / Україна – не Америка. (Не)наш постмодернізм
Про лектора

Максим Нестелєєв – перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук. У його перекладах з’явилися українською тексти Томаса Пінчона, Дона Делілло, Роберта Кувера, Вільяма Ґеддіса, Джозефа Макелроя. Автор матеріалів для видань Pollen fanzine, ЛітАкцент, «Лівий берег». Редактор видання «Український Тиждень». Автор монографії «Лабіринти американського постмодернізму», що вийшла у видавництві «Темпора» у 2019 році.
 
Вхід вільний. Обов'язкова онлайн реєстрація. Якщо ви реєструвалися на попередні події лекторію, повторно реєструватися не потрбіно: https://forms.gle/vq34yCtQEabkYF17A

Лекції про читання – це відкритий лекторій літературної майстерні Бартлбі і Компанія за участі письменників, критиків, перекладачів, філологів, літературознавців, культурологів, видавців. Майстерня «Бартлбі і компанія» створена товариством Cicuta Bookshop.

12 березня, 19:00. Київ, Closer, вул. Нижньоюрківська, 31


0 коментарів

Залишити коментар

avatar