24 Квітня 2024, 11:09 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція «Дон Делілло: співець змов і параної» - 10 Грудня 2019

Лекція «Дон Делілло: співець змов і параної»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 10 Грудня 2019 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Арт-центр Closer
Адреса: вул. Нижньоюрківська, 31
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 606


Новий сезон лекцій про читання присвячуємо американському постмодернізму, його культовим текстам та найцікавішим представникам: від Джона Гоукса, Вільяма Ґеддіса, Джозефа Макелроя, Джона Барта, Дональда Бартелмі до Роберта Кувера, Томаса Пінчона, Дона Делілло і Девіда Фостера Воллеса. Поговоримо про експериментальні, інтелектуальні, новаторські тексти сучасної американської літератури, які за останні 70 років докорінно переосмислили старі художні умовності та встановили нові правила жанрової гри. 

Лекція третя. Дон Делілло: співець змов і параної

Італійський погляд на культуру і побут США. Спорт як американська релігія. Сміття як головна метафора ХХ століття. «Білий шум» і потяг до смерті в прозі Делілло. Убивство Кеннеді як ключова подія американської історії.

Максим Нестелєєв – перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук. У його перекладах з’явилися українською тексти Томаса Пінчона, Дона Делілло, Роберта Кувера, Вільяма Ґеддіса, Джозефа Макелроя. Автор матеріалів для видань Pollen fanzine, Літакцент, Український Тиждень. Автор монографії «Лабіринти американського постмодернізму», що вийшла у видавництві «Темпора» у 2019 році.
 
Вхід вільний. Обов'язкова онлайн реєстрація. Якщо ви реєструвалися на попередні події лекторію, повторно реєструватися не потрбіно: https://forms.gle/vq34yCtQEabkYF17A

10 грудня, 19:00. Київ, Арт-центр Closer, вул. Нижньоюрківська, 31


0 коментарів

Залишити коментар

avatar