23 Квітня 2024, 10:20 | Реєстрація | Вхід
/ «РоздІловІ» та перформанс «Словом» - 7 Березня 2020

«РоздІловІ» та перформанс «Словом»

Категорія: «Події»
Дата: 07 Березня 2020 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: за умовами музею
Місто: Київ
Місце: Національний музей Тараса Шевченка
Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 597


Протягом березня в Національний музей Тараса Шевченка відбуватимуться дві взаємопов’язані мистецькі історії. 

7 березня о 14:00 розгортатиметься перша — у просторі. 

Дійство передбачає особисте декодування знакового українського поетичного твору з подальшим пошуком нової системи символів і знаків. 

Як почути знаки? Як відчути візуальний ритм тексту? Як серед щільного й раціонального знайти інтервали, крізь які потрапити в абстрактне? 

«Словом» не варто відокремлювати від контексту. Strongly recommended в цей день відвідати не тільки виставку українського абстракціонізму, але й постійну експозицію музею, що включає такі різні для інтерпретацій твори Тараса Шевченка.

Друга історія розгортатиметься в часі — з 5 березня по 4 квітня.

Це інсталяція «роздІловІ» — нове втілення візуальних робіт, що виникли під час показів однойменного мультидисциплінарного проєкту. Він поєднав сучасну поезію, музику, візуалізацію. Почавшись як лабораторія, з часом «роздІловІ» набули форми імпровізаційного сценічного дійства, за яким спостерігала все більша аудиторія. Оля Михайлюк під час виступів створювала візуалізацію наживо. На тому етапі важливим був процес — інтенсивність, динаміка, паузи, зміна станів письма. Тепер глядач може зосередитися на композиції творів, нашаруваннях, напівпрозоростях, що змінюють сенси, а також на кольорах, речовинах та фактурах. Тепер ці малюнки, з яких Оля та Саша Московчук створили об'єкти зі «світлом всередині», по-новому оповідають історію знайомих слів і знаків.

Оля Михайлюк: Від сенсу до ритму, від раціонального до чуттєвого, від понять до знаків, які можуть бути «відчитані» ширше — відрефлексовані кожним в свій спосіб, залежно від досвіду, уяви й здатності до абстрактного мислення.

Саме в категорії «Ритм» серед інших «Категорій виразності» виникає інсталяція «роздІловІ». Саме зі словами-значеннями, що трансформуються в слова-ритми, лишаючи простір розділовим знакам, працюватиме Оля в своєму перформансі. 

Інсталяція «роздІловІ» та перформанс «Словом» відбудуться в рамках проєкту «Століття української абстракції. Категорії виразності» і за сприяння їхніх організаторів: видавництва ARTHUSS.com.ua, Національний музей Тараса Шевченка, кураторів Діани Клочко та Петра Бевзи. 

Шукайте нас на сходах музею Шевченка протягом цього березня.

Вхід вільний 5 березня на відкриття експозиції.
Далі музей працює в стандартному режимі, тож у подальші дні вхід за квитками музею. 

7 березня, 14:00. Київ, Національний музей Тараса Шевченка, бульвар Тараса Шевченка, 12


0 коментарів

Залишити коментар

avatar