29 Березня 2024, 06:31 | Реєстрація | Вхід
/ «Ілюсторій» в Національному музеї Тараса Шевченка - 12 Січня 2020

«Ілюсторій» в Національному музеї Тараса Шевченка

Категорія: «Події»
Дата: 12 Січня 2020 (Неділя)
Час: 10:00
Вартість: за квитком музею
Місто: Київ
Місце: Національний музей Тараса Шевченка
Адреса: бул. Т. Шевченка, 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 856


З 10 грудня 2019 року в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться виставка «Ілюсторій», на якій будуть представлені оригінальні роботи Тараса Шевченка, а також історії та малюнки - інтерпретації до них, створені студентами та дітьми. Оригінал Тараса Шевченка, історія дитини та малюнок ілюстратора формують окремі Історії - саме вони, а не класичний експонат, є центром нашої виставки. 

Не дивуйтеся, якщо зустрінете на виставці Шевченка, що намагається оплатити комунальні рахунки за електроенергію. Або кобзаря-рокера, що намагається вразити своєю грою собаку. Це все - частинки текстів, які завдяки дитячій фантазії роблять Тараса Григоровича трохи ближчим до повсякдення. 

«Ілюсторій» - це три рівні Історії:

1. Оригінали Тараса Шевченка - ілюстрації до його творів, творів світової класики, міфологічних сюжетів, історичних подій, автопортрети. Шевченко інтерпретує сміливо, і цей потенціал робіт художника передається й розгортається в ланцюжкові перетворень, який ми запропонували здійснити нашим учасникам.

2. 15 текстів до Шевченкових робіт створили учасники літературного гуртка «Написатор» від БараБуки під керівництвом Галини Ткачук. Для них оригінальні роботи Шевченка були анонімами - без передісторії та пояснень. 

3. Єдиним орієнтиром для студентів коледжу та Арт академії сучасного мистецтва імені Сальвадора Далі були дитячі твори із «Написатора». На них вони створили власні фантазії-ілюстрації. Чи схожі вони на те, що зображував Шевченко - студенти матимуть змогу дізнатись безпосередньо на виставці.

Де в цій потрійній інтерпретації точки дотику та відмінностей, де закінчується твір-переказ, а де починається фантазія та вигадка, що первинне - історія, зображення чи наша уява? Дізнаємось на виставці, ставши частиною цього ланцюжка трансформації ідеї та вписавши у нього свою власну історію - родинну, особисту, творчу.

Партнери: Мистецький Коледж ім. Сальвадора Далі, АРТ Академія сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі, БараБука.

Під час роботи виставки заплановані сімейні воркшопи

15.12 - «Конструктор історій» - (реєстрація триває  http://bit.ly/2P8JhtV)
22.12 - «Ліногравюра на еко-торбах» (група набрана)
26.12 - «Святкова зірка» (група набрана)
12.01 - «Родинний портрет» (група набрана)

Воркшопи розроблені за підтримки Польсько-Американського Фонду Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії».

Вхід на виставку - за музейним квитком (45/25₴). Вхід на воркшопи - безкоштовний, за реєстрацією.

10.11 - 12.01, 10:00. Київ, Національний музей Тараса Шевченка, бул. Т. Шевченка, 12


0 коментарів

Залишити коментар

avatar