20 Квітня 2024, 11:58 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація проєкту «Шевченко: архітектура слова» - 13 Листопада 2021

Презентація проєкту «Шевченко: архітектура слова»

Категорія: «Події»
Дата: 13 Листопада 2021 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Національний музей Тараса Шевченка
Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 348


13 листопада 2021 року о 16:00 відбудеться презентація власного проєкту Національного музею Тараса Шевченка - «Шевченко: архітектура слова». Вперше в рамках постійної експозиції ми говоримо про становлення поета і його значення для української культури.

Ми деконструювали усталений образ Шевченка і побудували нову оповідь про нього, де сфокусувалися на особистості поета, її формуванні, трансформації та значенні. Починається оповідь із розмови про поезію: як вона сприймається/створюється/читається. Це дає інструменти для розуміння поезії загалом і поезії Шевченка зокрема.

Експозиція складається з двох залів, які побудовані за єдиною схемою. Ми розповідаємо про поезію через контекст її творення та сприйняття. І про поета - через включення його в контекст доби і трансформації його ідей та смислів.

Сьогодні усі називають Шевченка генієм і великим українським поетом. Наш проєкт наповнює ці слова сенсом. Нехай кожен, хто відвідає експозицію, сформує власну думку про Шевченка-поета.

Як поет відгукувався/реагував на дійсність?
Чи актуальна його поезія сьогодні?
Чи є Шевченко великим українським поетом?

Запрошуємо вас перевідкрити для себе Шевченка і його поезію.
Презентація відбудеться за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 12.

Керівник проєкту - Дмитро Стус
Над проєктом працювали: Тетяна Дубина, Інна Мочарник, Михайло Зубар, Ірина Бойко, Олег Магдич, Любов Таращук.
Дизайнер - Марія Щербак
Координатор - Віра Літовчук
Конструктор - Дмитро Пронь
Партнери проєкту: FEX.NET,'АРТ Академія сучасного мистецтва імені Сальвадора Далі, Національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, юридична компанія "Moris", ЖИВЕ телебачення, студія звукозапису "Kora".
Контактний номер для акредитації ЗМІ: +38 063 572 30 60

У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, з 1 листопада змінюються правила відвідування Національного музею Тараса Шевченка.

Потрапити до музею можна лише за умови наявності документа з негативним ПЛР-тестом або експрес-тестом на визначення антигена строком дії 72 години, «зеленого» COVID-сертифіката (сертифікат про повну вакцинацію - щеплення 2 дозами вакцини) або документа про одужання особи.

Відповідно до протоколу КМДА від 28.10. 2021 року "Про вжиття заходів iз запобiгання поширенню гострої респiраторної хворобu COVID-I9, спричиненої SARS-CоV-2".



0 коментарів

Залишити коментар

avatar