20 Квітня 2024, 03:10 | Реєстрація | Вхід
/ РоздІловІ. Remember nothing. І що далі | Мистецький Арсенал - 27 Жовтня 2019

РоздІловІ. Remember nothing. І що далі | Мистецький Арсенал

Категорія: «Події»
Дата: 27 Жовтня 2019 (Неділя)
Час: 17:00
Вартість: за умовами музею
Місто: Київ
Місце: Мистецький Арсенал
Адреса: вул. Лаврська, 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 646


Авторка ідеї проєкту #роздІловІ Оля Михайлюк та розробник його інтерактивних форматів Дмитро Лідер розкажуть про те, якими були нещодавні презентації сайту rozdilovi.org в Римі, Празі, Берліні та Варшаві, чому роздІловІ, незважаючи на успіх, вирішили припинити живі виступи, і головне — покажуть, разом з Sergey Glow (Саша Московчук), в яку нову форму перевтілюється ідея. 

роздІловІ поєднують поезію Сергія Жадана, прочитану самим автором, з музикою Олексія Ворсоби (Мінськ) і Томаша Сікори (Вроцлав) та візуалізацією Олі Михайлюк (Київ) і Sergey Glow (Івано-Франківськ). З моменту виникнення проєкт постійно трансформуєтся. Він починався як лабораторія —  його учасники на різних локаціях створювали нові композиції й показували актуальний матеріал. В режимі work in progress проєкт існував кілька років. З часом роздІловІ стали сценічним дійством, побувавши з виступами в різних місцях — від Маріуполя до Варшави, брали участь в найбільших українських фестивалях, зокрема, відкривали цьогорічний Книжковий Арсенал


Зараз проєкт повертається до формату лабораторії. Тексти, що увійшли в "роздІловІ”, нещодавно повністю були перекладені англійською, німецькою, італійською, французькою, польською й чеською мовами. Тепер їх можна знайти на rozdilovi.org. Сайт дозволяє експериментувати з перекладами окремих рядків, або цілих віршів, самостійно створювати композиції з окремих цитат і зображень й ділитися своїми відкриттями в соціальних мережах. Поєднання слів, графіки, музики, що підкреслює особливу мелодику кожної мови, тактильних відчуттів і новітніх технологій, ретрансльоване у віртуальний простір. 

Зараз від виступів ми рухаємося в напрямку подальшого розвитку сайту та створення аудіо-візуальної інсталяції, яка включатиме настрої, почерки, кольори різних років роздІлових, нові звуки, голоси різними мовами. Частину нашої майбутньої інсталяції та нову відеопоезію ми покажемо вже під час презентації, — ділиться враженнями Оля Михайлюк. 

Вхід на подію за загальним квитком до Мистецького Арсеналу, за яким також можна відвідати виставку "Параска Плитка-Горицвіт. Подолання гравітації" https://artarsenal.in.ua/uk/vidviduvacham/kvytky-ta-abonymenty/

Проєкт реалізується агенцією ArtPole за підтримки Український культурний фонд.

27 жовтня, 17:00. Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12


0 коментарів

Залишити коментар

avatar