19 Квітня 2024, 21:53 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Ростислава Семківа «“Енеїда” Котляревського» - 20 Лютого 2020

Лекція Ростислава Семківа «“Енеїда” Котляревського»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 20 Лютого 2020 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: 30 грн.
Місто: Київ
Місце: Музей книги і друкарства України
Адреса: Лаврська 9, корпус 9.
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 637


20 лютого о 18:00 запрошуємо на лекцію Ростислава Семківа «"Енеїда” Котляревського: від жарту до шедевру»

Перша зустріч у виставковому просторі «Котляревський і сучукрліт» буде пов’язана зі знаковим текстом, що започаткував нову українську літературу, – поемою «Енеїда» Івана Котляревського. 

Літературознавець, письменник, кандидат філологічних наук, викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія» Ростислав Семків розповість про світовий контекст, у якому постав твір українського класика, роль бурлеску у вітчизняній літературі та проекцію «Енеїди» на сучасність. 

Хочете дізнатися, у який спосіб те, що починалося як жарт, перетворилося на підривну й дисидентську діяльність? Чому «Енеїда» Котляревського стала справжнім національним епосом, що виконував державницьку функцію в умовах відсутності української держави? Як гумор та іронія можуть чинити опір політичній системі? Приходьте на лекцію Ростислава Семківа до Музею книги і друкарства! 

Адреса музею: Київ, вул. Лаврська, 9. 
Вхід на захід – за квитками музею. Вартість квитка – 30 грн (для студентів 20 грн). 

Музей розташовано на території Києво-Печерської лаври, але квитки для входу в лавру купувати не потрібно: на головному вході впевнено повідомляйте, що йдете на виставку до музею, і охорона пропустить.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar