29 Березня 2024, 17:08 | Реєстрація | Вхід
/ Програма для ілюстраторів Illuminate - 7 Лютого 2020

Програма для ілюстраторів Illuminate

Категорія: «Конкурси»
Дата: 07 Лютого 2020 (П'ятниця)
Час: 00:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 971


Illuminate — це професійний візит п'ятьох українських ілюстраторів на Livre Paris в Парижі, який триватиме з 20 по 23 березня 2020 року.

Назва програми походить від латинського слова illumino — освітлюю, прикрашаю, і нагадує про оздоблення рукописних книжок ілюстрованими композиціями, так званих illuminated manuscripts. Один з найвідоміших таких рукописів — Паризький псалтир — зберігається в Національній бібліотеці Франції в Парижі. В місті з давніми традиціями книжкового мистецтва в наші дні проходить Паризький книжковий салон Livre Paris.

Livre Paris є найвідомішою і наймасштабнішою подією в літературному середовищі Франції. Щороку його відвідує понад 100 тис. осіб, серед яких близько 30 тис. осіб — це професійна аудиторія. Паризький книжковий салон Livre Paris є платформою для професійного спілкування та майданчиком для більш ніж 800 подій. У 2020 році він проводитиметься в 33-й раз.

Український інститут формує програму для українських ілюстраторів: зустрічі з представниками закордонних видавництв та презентацію портфоліо учасників, відвідування інституцій та галерей, які співпрацюють з ілюстраторами.

За результатами поїздки учасники створюють творчі роботи — замальовки у форматі коротких графічних історій, в яких розповідають про досвід поїздки, який був би корисний їхнім колегам.

Український інститут, пропонуючи цю програму, розглядає українських ілюстраторів як гравців книговидавничого сектору з потенціалом до міжнародної співпраці та таких, які можуть покращити видимість України у сфері книжкового мистецтва.


Український інститут покриває учасникам програми такі витрати:

  • транспортні витрати з/до України (переліт Київ-Париж-Київ, проїзд до Києва учасники забезпечують самостійно);
  • проживання;
  • квиток на виставку.
Вимоги до аплікантів:

  • українське громадянство та постійне проживання в Україні;
  • мінімальний вік 18 років;
  • володіння іноземною мовою (англійською або французькою) відповідає рівню, достатньому для професійної комунікації;
  • професійний досвід;
  • діяльність та позиція апліканта не суперечить принципам і цінностям УІ.
Як податися:

Щоб податися на участь у конкурсі, заповніть заявку. Останній термін подання заявок на конкурс: 7 лютого 2020 р. до 23:59 за київським часом. Критерії оцінювання заявок можна знайти тут.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar