27 Квітня 2024, 20:03 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс перекладу імені Ірини Стешенко 2023 - 26 Листопада 2023

Конкурс перекладу імені Ірини Стешенко 2023

Категорія: «Конкурси»
Дата: 26 Листопада 2023 (Неділя)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 515



Theatre Translation Lab, Кафедра міжкультурної комунікації та перекладу і Кафедра перекладознавства і контрастивної лінгвістики імені Григорія Кочура ЛНУ ім. Івана Франка запрошують перекладачів та студентів-філологів до участі в конкурсі перекладу української класичної драматургії. 

Інформацію про умови конкурсу, партнерів та текст для перекладу можна знайти за посиланням: https://ukrdrama.ui.org.ua/en/news/drugiy-konkurs-dramaturgichnogo-perekladu-imeni-irini-steshenko

Цьогоріч Конкурс драматургічного перекладу імені Ірини Стешенко відбудеться вдруге. Минулого року перекладачі перекладали уривок з п’єси «Украдене щастя» Івана Франка англійською мовою. Мовою перекладу конкурсу у 2023 році буде німецька. Твір, з яким працюватимуть перекладачі - п’єса «Блакитна троянда» Лесі Українки. 

Конкурс відбувається у три етапи

На першому етапі, що триває з моменту публічного оголошення Конкурсу 30 жовтня 2023, усім зацікавленим перекладачам пропонуємо перекласти фрагмент з п’єси Лесі Українки «Блакитна троянда», який обрали організатори Конкурсу. Перекладений уривок необхідно долучити до заявки, заповнити яку можна за посиланням https://forms.gle/bSMMWXL4WiPfVV828 до 26 листопада 2023 (до 23:59 за київським часом). 

На другому етапі, після анонімного оцінювання перекладів відповідно до визначених критеріїв конкурсною комісією, що складається із експертів у галузі перекладу та драматургії, 18 грудня 2023 року буде оголошено переможця Конкурсу. Переможцю Конкурсу буде запропоновано перекласти п’єсу у повному обсязі. В разі згоди, з переможцем буде підписано контракт для завершення перекладу в обумовлені терміни.

На третьому етапі, після завершення перекладу та його редагування, переклад буде розміщено на порталі перекладів української драматургії Ukrainian Drama Translations. 

Участь у Конкурсі можуть взяти громадяни України віком від 18 років, які володіють німецькою мовою на високому рівні. Заохочуємо також студентів старших курсів перекладацьких відділень та перекладачів-аматорів спробувати свої сили у перекладі класичної драматургії.
Адреса електронної пошти організаторів Конкурсу theatre.translation.lab@gmail.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar