04 Травня 2024, 09:07 | Реєстрація | Вхід
/ Літературний клуб Оксамитки: «Фелікс Австрія» - 28 Січня 2020

Літературний клуб Оксамитки: «Фелікс Австрія»

Категорія: «Події»
Дата: 28 Січня 2020 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Zakapelok
Адреса: вул. Верхній Вал, 62
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 559


«Літературний клуб Оксамитки» запрошує 28 січня о 18:30 на другу зустріч у затишну київську книгарню-кав’ярню «Zakapelok», на якій відбудеться читання і обговорення роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія»

«Фелікс Австрія» - роман української авторки Софії Андрухович, який вперше побачив світ 2014 року і завоював чимало нагород і відзнак: ЛітАкцент року, спеціальну відзнаку Форуму видавців у Львові, премію «Книга року BBC», премію Фонду імені Петра та Лесі Ковалевих, а також переміг у конкурсі «Visegrad Eastern Partnership Literary Award». У 2019 році перевиданий в іншій обкладинці. 

16 січня 2020 року у кінотеатрах України вийшов фільм за мотивами книжки - «Віддана». Тож ми можемо також обговорити враження від фільму і подискутувати, чи відрізняється екранізація від сприйняття самої книжки.

Модераторка літклубуОксамитка Блажевська, письменниця, книжкова блогерка і піарниця. Створила літературний клуб у стилі хюґе для книголюбів, які люблять читати книжки і ділитися враженнями від них у затишному колі.
 
Адреса кав’ярні-книгарні zakapelok – м. Київ, вул. Верхній Вал, 62, орієнтир – станція метро «Контрактова площа». Вхід вільний

Про що книжка «Фелікс Австрія»?

Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, - долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar