16 Квітня 2024, 20:30 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс художнього репортажу «Самовидець» 2019 - 25 Січня 2020

Конкурс художнього репортажу «Самовидець» 2019

Категорія: «Конкурси»
Дата: 25 Січня 2020 (Субота)
Час: 01:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 4.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 6986


По 25 січня триває прийом робіт на Конкурс художнього репортажу «Самовидець». Тема цьогорічного конкурсу  — «Як ми змінюємось».

«Тема восьмого «Самовидця» — на перший погляд досить проста і зрозуміла. Як ми змінюємось? Що змінює нас, а що змінюємо ми, як і на що ми впливаємо? Але так само ця тема є викликом для репортажистів: вона дає можливість описати явища і процеси, які сьогодні відбувається з кожним із нас і з людством загалом. Хто і що є рушієм змін? Чи впливаємо ми на щось і що може змінити одна людина? Чи завжди варто прагнути змін і чи кожен їх потребує? Тут є місце для будь-яких тем і героїв: наука, культура, історія, освіта, війна, різні особисті досвіди, — пояснює кураторка «Самовидця» Марія Семенченко. — Це можуть бути історії окремих людей, чиї життя, сприйняття світу і себе змінили певні події – глобальні, історичні або ж приватні, особисті.  Це можуть бути історії цілих суспільств чи народів, і тут доречними будуть репортажі-реконструкції, зокрема й історичні. Розповіді про, тих хто змінює, і тих, хто опирається змінам, тих, хто прагнув змін, але зазнав поразки, і тих, хто їх уникав, але потрапив у епіцентр подій.

Особисто мені дуже хотілося б побачити глибокі репортажі на культурну тематику, не подієві, а репортажі-зрізи, репортажі-явища. Як читачці мені не вистачає також художніх репортажів про науку. Так само чекаю хороших репортажів і про війну. З кожним роком учасники надсилають все сильніші тексти про Донбас: це вже не репортажі з лінії бойових дій, а репортажі, у яких автори осмислюють тему війни і її вплив на кожного з нас, ті зміни, які вона несе сьогодні і які ми відчуватимемо й через роки».


Вимоги:

  • Автор повинен розуміти особливості жанру художнього репортажу.
  • Автор повинен спиратися на власний досвід.
  • Автор має добре знати тему, орієнтуватися в інших текстах, написаних на вибрану тематику, прагнути об’єктивності.
  • Важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями вибраної теми. Оповідь має бути не сухою газетною, а саме художньою.
  • До розгляду приймаються раніше не публіковані художні репортажі українською мовою.
  • Обсяг репортажу – до 40 000 знаків.
Нагороди: І місце – 10 000 грн., ІІ місце – 7 000 грн., ІІІ місце – 5 000 грн.

Десять найкращих репортажів увійдуть в альманах «Veni, Vidi, Scripsi», а переможець конкурсу отримає право видати свою книжку репортажів у видавництві «Темпора».

Готові тексти можна надсилати до 25 січня 2020 року на адресу: samovydets@gmail.comРезультати конкурсу буде оголошено в березні 2020 року.

Члени журі: Олег Криштопа, Марія Титаренко, Андрій Бондар.
Координаторка конкурсу: Марія Семенченко. Телефон для довідок: 068 494 74 56.

Сторінка конкурсу у Facebook: https://www.facebook.com/samovydets


0 коментарів

Залишити коментар

avatar