25 Квітня 2024, 20:21 | Реєстрація | Вхід
/ Обговорення романів «Доця» та «За спиною» - 12 Грудня 2019

Обговорення романів «Доця» та «За спиною»

Категорія: «Події»
Дата: 12 Грудня 2019 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 576


Книгарня «Є» та портал «ЛітАкцент» запрошують на обговорення романів «Доця» Тамари Горіха Зерня (видавництво «Білка») та «За спиною» Гаськи Шиян (видавництво «Фабула») в рамках читацького клубу «ЛітАкценту». Почесна гостя зустрічі – письменниця і волонтерка Тамара Горіха Зерня. Захід відбудеться 12 грудня. Початок – о 18:30. Модераторка – Богдана Романцова.

Говоритимемо про:

  • український контекст: головний роман про війну (буде) написаний жінкою?
  • література факту: як писати про живі рани
  • не лише фронт: теми і підтексти романів про війну
  • пам'ять, травма, ідентичність – вічні питання воєнної літератури
  • і твоя війна: такі різні фокуси зору на спільну тему
Тамара Горіха Зерня (справжнє ім’я Тамара Дуда) – волонтерка, письменниця, перекладачка. У 2019-му написала роман «Доця» про Наталію, донецьку волонтерку, яка на власні очі бачить початок російської агресії у місті. Оксана Забужко в авторській колонці для видання «Deuthsche Welle» зазначила, що внесла б «Доцю» до списку обов'язкової до прочитання мемуаристики. Прототипом головної героїні роману стала реальна волонтерка з Донецька, переселенка до Львова. Світлини для ілюстрацій безкоштовно надав воєнний фотограф Дмитро Муравський.

Гаська Шиян – українська письменниця і перекладачка. У 2012 році переклала роман букерівського лауреата Ді-Бі-Сі П'єра «Світло згасло в Країні Див». У 2014-му вийшов дебютний роман Гаськи Шиян «Hunt, Doctor, Hunt» («ВСЛ»). У 2019-му видано роман «За спиною». Марта, успішна hr’ка ІТ-компанії насолоджується безпечним життя середнього класу, де є місце для всіляких задоволень, однак немає – для депресії, втрати і політики. Втім, війна завжди бере своє: і ось вже Мартин хлопець Макс потрапляє під чергову хвилю мобілізації. Як би не хотілося, жити безтурботно жінка вже не зможе. Втім, і відмовлятися від звичного комфортного існування не бажає. Текст «За спиною» – не про героїчну воїтельку на фронті чи волонтерку поруч із ним, а про те, як війна непомітно вплітається і захоплює життя тих, хто не планував її навіть помічати. Роман «За спиною» було відзначено Літературною премією Європейського Союзу.


12 грудня, 18:30. Книгарня «Є», Київ, вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar