25 Квітня 2024, 17:36 | Реєстрація | Вхід
/ Філософії перекладу: Умберто Еко | Книжковий Лев - 12 Грудня 2019

Філософії перекладу: Умберто Еко | Книжковий Лев

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 12 Грудня 2019 (Четвер)
Час: 20:00
Вартість: 100 грн.
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Книжковий Лев»
Адреса: проспект Шевченка 14
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 633


Чи задумувались ви колись наскільки прочитана вами книжка схожа на оригінал? Як саме перекладачі перетворюють текст, написаний чужою мовою, на легкий для читання українською? Для чого потрібні примітки і як передати те, що навіть в мові оригіналу є новим чи складним? Як стриматись від того, щоб додати до чужого тексту щось своє? 

У розмовах з перекладачами ми дізнаємось як книжки іноземних авторів стають можливими для прочитання українською. А також спробуємо навчитись читати переклади і помічати більше, зрозуміти чи варто купляти певну перекладну книжку просто на касі та розберемось чи вартий поваги український переклад загалом.

Перекладачі Нобелівський лауреатів, мертвих і живих класиків, поетів, філософів і просто добре знаних нам письменників розкриють свої таємниці та припіднімуть завісу процесу, після якого іноземні автори починають звучати українською.

А чому саме «філософії»? Бо поспілкувавшись з перекладачами, ви зрозумієте, що немає єдиного способу перетворити іншомовний текст на шедевр рідною мовою.

І почнемо ми з Умберто Еко - одного з найцікавіших та водночас найскладніших письменників сучасності. Знайти всі приховані сенси його творів не таке й легке завдання, тож уявіть собі наскільки цікаво не просто читати, а й перекладати Еко. 

Перекладачка культових «Ім’я троянди» та «Маятник Фуко» Мар'яна Прокопович розповість як працювати з такими геніями, як не зробити складне ще складнішим і відкриє найпотаємніші загадки текстів Умберто Еко.

Модерує: Юстина Довбуш

Побачимось 12.12.2019 о 19:00

Реєстрація обов'язкова (кількість місць обмежена): 

Вартість: 100 грн, можна оплатити на місці або онлайн. 
*будь ласка, не забудь вказати прізвище у полі Description для підтвердження оплати.

12 грудня, 19:00. Львів, Книжковий ЛЕВ, проспект Шевченка 14


0 коментарів

Залишити коментар

avatar