29 Березня 2024, 10:46 | Реєстрація | Вхід
/ Олена Лотоцька. Презентація книги «Нині зозуля кувала» - 7 Грудня 2019

Олена Лотоцька. Презентація книги «Нині зозуля кувала»

Категорія: «Події»
Дата: 07 Грудня 2019 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука
Адреса: пл. Ринок, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 477


Запрошуємо у свято Катерини до затишного простору Бібліотеки Іваничука на презентацію книги оповідок Олени Лотоцької. 

Олена Лотоцька народилася на Ріненщині. З 1999 по 2014 рік жила в Криму, де працювала в Євпаторіському архіві. Після анексії півострова виїхала й оселилася у Львові. Нині служить у Збройних силах України. Випускниця Litosvita центру літературної освіти (організація, що здійснює освітні програми у сфері літератури, книжкової та редакторської справи, літературного менеджменту та дотичних сферах суспільного життя, які пов’язані з роботою над текстом.). 

Прозова збірка Олени Лотоцької складена із новел та образків, у яких авторка відтворила свій внутрішній світ, заснований на серпанковому тканні, властивому Дубровиччині. Олена зростала в краю лісового багатства, серед людей, які зберігали родинні історії в глибині душі, бо не все могли оповісти, щоб не накликати біди. І ці прості у своїй трагічності сюжети пережили їх, озвавшись голосами із минулого, живою народною мовою дідів та бабів, чоловіків і жінок, дівчат-підлітків і бешкетних дітей. 

Перша прозова книжка Олени Лотоцької «Нині зозуля кувала» увібрала її власний досвід і досвід цілого роду, навіть не одного, напевно, адже віття родових дерев розростаються новими пагонами молодої сили. Спонука писати для авторки – це потреба оприлюднити почуте, побачене й пережите так, аби читачі перейнялися аж до прихованих (чи неприхованих) сліз впереміш із усмішками. 

Чекаємо на Вас! Буде тепло, співочо та геть по-домашньому.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar