04 Травня 2024, 10:32 | Реєстрація | Вхід
/ Всесвітні читання сучасної української поезії 2023 - 24 Серпня 2023

Всесвітні читання сучасної української поезії 2023

Категорія: «Події»
Дата: 24 Серпня 2023 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім.Романа Іваничука
Адреса: пл. Ринок, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: litkyt
Кількість переглядів: 361


Запрошуємо відвідати відкриття міжнародної виставки живописної поезії "Свобода" та всесвітні читання сучасної української поезії до Дня незалежності України.

Мистецьке об'єднання Арт-кластер за підтримки бібліотеки ім. Романа Іваничука, Медіатеки "Мультиплекс", Ukrainian Canadian Art Foundation, Guelph Arts Council, галереї 10C, Koota Ooma, Барака культури та культурного Центру "Замок" у Познані.

Вперше організують Дні української культури 3 країни - Україна, Польща Канада на двох континентах, в рамках якого, вперше одночасно проходитиме онлайн читання сучасних українських поетів. Також для всесвітнього просування сучасної української культури в цей же час проходитиме виставка живописної поезії локальних та українських художників підібраних під обрану поезію з цих читань.

Відкриття приурочено до читань 24 серпня о 19.00 за Київським часом та 12.00 за Торонто.

Всього відібрано 45 віршів і відповідно стільки ж картин, які будуть експонуватися онлайн на сторінці Арт-кластеру та офлайн в арт-просторі на площі Ринок 9 у м. Львів та на вул. Carden 42 у місті Guelph (Канада, Онтаріо).

У львівській частині виставки "Свобода" беруть участь художники: Зоряна Опанащук (Зозза), Квітка Муха, Ірина Олійник, Зоряна Лильо-Откович, Марго Пугаченко.
 
Поезію представлять: Катерина Міхаліцина, Олександр Лисак, Катерина Флекман, Богдан Кухта, Юлія Баір, Роман Рудюк, Маріанна Челецька, Іван Винарчик, Аліна Кундукова, Роман Миронов, Олена Лотоцька.

Спеціальний онлайн-гість Василь Махно

Ланка конференції на четвер, 24 серпня, 19:00: meet.google.com/zng-kaxa-qof?hs=224

Група у ФБ - https://www.facebook.com/artclusterua
Зустріч у ФБ - https://fb.me/e/9WN36ffZG


0 коментарів

Залишити коментар

avatar