26 Квітня 2024, 23:01 | Реєстрація | Вхід
/ Людмила Таран презентує книжку «Яблуня» у Києві - 2 Грудня 2019

Людмила Таран презентує книжку «Яблуня» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 02 Грудня 2019 (Понеділок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 586


У понеділок, 2 грудня, у Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3) у Києві відбудеться презентація-розмова між авторкою та героїнями книжки «Яблуня». Авторкою та укладачкою книжки-діалогу є письменниця Людмила Таран. До книжки, яка нещодавно вийшла у «Видавництві Старого Лева», увійшли історії відомих в Україні та за кордоном матерів та доньок. На зустрічі вас чекає розмова між героїнями книжки Оксаною Забужко, Наталкою Білоцерківець, Софією Майданською та укладачкою Людмилою Таран. Початок о 18:30. Вхід вільний. 

«Яблуня» — книжка-діалог, у якій відомі в Україні й закордоном жінки — мами і доньки — говорять про важливі моменти, згадують знакових людей та події, що залишили слід у житті. Це — інтригуючі сюжети, які дивовижним чином перегукуються між собою, як і самі долі матерів: особисте постає свідченням епохи.

«У книжку я вмістила п’ять історій, п’ятеро надзвичайно цікавих доньок: Оксану Забужко, Наталку Білоцерківець, Софію Майданську, Богдану Павличко та Мар’яну Савку, що розповідають про найрідніших, котрі суттєво вплинули на їхнє життя і творчість. І, відповідно, — історії їхніх мам. Це така моя журналістська цікавість, мій проект, що тягнеться вже друге десятиліття. Ще в 90-х написала про маму Софії Майданської — жінку, що пройшла заслання, але знайшла себе. Пізніше був нарис про маму Наталки Білоцерківець. Згодом, працюючи у "Вечірньому Києві", подумала: "Усі знають Оксану Забужко. А яка її мама? І от, поки Оксана була у США, я зустрілась з її мамою і одразу зрозуміла, звідки у нас така Оксана. Це генетика". Потім мала щасливу змогу поговорити з мамою Мар’яни Савки – Іриною, людиною з музичним даром, що пережила депресивні роки, проте знайшла себе у літературі. Це — інтригуючі сюжети, які дивовижним чином перегукуються між собою»,  — розповіла про книжку Людмила Таран.
 
Людмила Таран — українська письменниця, літературознавиця та журналістка. Авторка  кількох збірок поезій,  книг та низки статей. Твори перекладалися англійською, литовською, польською, російською мовами. Авторка збірки оповідань «Остання жінка, останній чоловік» та інших.


2 грудня, 09:30. Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar