20 Квітня 2024, 13:52 | Реєстрація | Вхід
/ «Коли я чую слово “культура”» Вано Крюґера | Чернівці - 14 Листопада 2019

«Коли я чую слово “культура”» Вано Крюґера | Чернівці

Категорія: «Події»
Дата: 14 Листопада 2019 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Чернівці
Місце: Літературний целанівський центр
Адреса: вул. О. Кобилянської, 51
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 652


14 листопада о 18:30 в Літературному целанівському центрі Вано Крюґер презентує книгу філософсько-літературознавчих есеїв «Коли я чую слово "культура”…», що вийшла друком у видавництві Laurus. Модерує Олександр Мельник.

Вано Крюґер – поет, філософ, культуролоґ, член ПЕН-клубу. «Коли я чую слово "культура”…» – це сім есеїв, три з яких присвячені культурі, мистецтву та мисленню, а ще чотири – знаковим постатям XVIII-XIX століть: Маркізові де Саду, Леопольдові фон Захер-Мазоху, Зиґмундові Фройду та Умберто Еко.

Як пише в передмові до книги Костянтин Дорошенко

«Стилізатор та носій культури мислення, Крюґер змушує читача захоплюватись, наприклад, розлогою розвідкою про те, як, зрештою, вірно писати – «Фрейд» чи «Фройд»? Дочитавши до кінця, задаєшся питанням – навіщо? Зрештою, достатньо було б констатації: Інститут мови вважає, що правильне написання – таке. Й лише потім розумієш, чому не міг відірватись від тексту. Бо, слідом за авторською примхою колупаючись у його деконструюванні – очищенні деталей від пороху та іржі – реконструкції, отримуєш бісер призабутих фактів, неочікуваних співставлень, дотепних висновків. Замість цеглини знання – намисто, яким пропонується помилуватись».

14 листопада, 18:30. Чернівці, Літературний целанівський центр, вул. О. Кобилянської, 51


0 коментарів

Залишити коментар

avatar