25 Квітня 2024, 01:33 | Реєстрація | Вхід
/ Обговорення книги «Коли я чую слово "культура”…» - 21 Травня 2019

Обговорення книги «Коли я чую слово "культура”…»

Категорія: «Події»
Дата: 21 Травня 2019 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Український фонд культури ім. Бориса Ілліча Олійника
Адреса: вул. Липська, 16
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 644


Український фонд культури ім. Бориса Ілліча Олійника та видавництво Laurus запрошують на обговорення книги Вано Крюґера «Коли я чую слово "культура”…», що відбудеться 21 травня о 19:00 в золотій залі Українського фонду культури ім. Бориса Ілліча Олійника за адресою м. Київ, вул. Липська, 16.

В обговоренні візьмуть участь Інна Корнелюк, редактор та літературний критик, Вано Крюґер, автор книги, Вадим Менжулін, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії та релігієзнавства Національного університету «Києво-Могилянська академія», Елеонора Соловей, доктор філологічних наук, професор.


Вано Крюґер – поет, філософ, культуролог, член Національної спілки письменників України, член ПЕН-клубу. «Коли я чую слово "культура”…» – це сім есеїв, три з яких присвячені культурі, мистецтву та мисленню, а ще чотири – знаковим постатям XVIII-XX століть: Маркізові де Саду, Леопольдові фон Захер-Мазоху, Зиґмундові Фройду та Умберто Еко.

Як пише у передмові до книги Костянтин Дорошенко, «Стилізатор та носій культури мислення, Крюґер змушує читача захоплюватись, наприклад, розлогою розвідкою про те, як, зрештою, вірно писати – «Фрейд» чи «Фройд»? Дочитавши до кінця, задаєшся питанням – навіщо? Зрештою, достатньо було б констатації: Інститут мови вважає, що правильне написання – таке. Й лише потім розумієш, чому не міг відірватись від тексту. Бо, слідом за авторською примхою колупаючись у його деконструюванні – очищенні деталей від пороху та іржі – реконструкції, отримуєш бісер призабутих фактів, неочікуваних співставлень, дотепних висновків. Замість цеглини знання – намисто, яким пропонується помилуватись».

За підсумками 2018 р. книга Вано Крюґера «Коли я чую слово "культура”…» увійшла до короткого списку премії «Книга року BBC».

Посилання на подію в мережі Facebook - facebook.com/events/325912408082886/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar