23 Квітня 2024, 16:36 | Реєстрація | Вхід
/ «Читаючи, перечитуючи… і перекладаючи» - 5 Листопада 2019

«Читаючи, перечитуючи… і перекладаючи»

Категорія: «Події»
Дата: 05 Листопада 2019 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 595


Книгарня «Є» та видавництво «Навчальна книга - Богдан» запрошують на презентацію нової книжки письменника Миколи Ільницького «Читаючи, перечитуючи… і перекладаючи» та епосу Абулькасима Фіордуосі «Шах-наме. Книга 3» у його перекладі, що відбудеться 5 листопада. Початок – о 18:30. Модератор – Тарас Лучук.

Микола Ільницький – знаний літературознавець, професор кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства, письменник, поет, кореспондент і перекладач. Лекція присвячена особливості перекладу шедеврів іранського народу, а також про важливість і значення перепрочитання останніх письменницьких і перекладацьких робіт автора. Дослідження творчості класиків – української та іранської літератури, знайомство сучасного читача з особливостями художніх текстів та рефлексії про значення літератури для сучасності.

У добірці Миколи Ільницького численні наукові праці, роки викладацької діяльності та щире захоплення літературою і незвичними для пересічного вуха мовами, переклади з яких, завдяки відданості власній справі, змогли отримати шанс на життя в Україні.

Тарас Лучук – літературознавець, перекладач, поет. Теоретик літературного ар’єрґарду. Закінчив факультет іноземних мов Львівського державного університету ім. Івана Франка за спеціальністю «класична філологія» (1985) та аспірантуру Інституту літератури ім. Тараса Шевченка АН УРСР за спеціальністю «німецька література» (1989). Кандидат філологічних наук.


5 листопада, 18:30. Львів, просп. Свободи, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar