28 Березня 2024, 19:08 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Чоловік як еволюційна інновація?» - 28 Травня 2019

Презентація «Чоловік як еволюційна інновація?»

Категорія: «Події»
Дата: 28 Травня 2019 (Вівторок)
Час: 11:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Press Club Lviv
Адреса: проспект Шевченка, 1
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 532


Автор науково-популярного бестселера «Чоловік як еволюційна інновація?» Станіслав Комарек (Чехія) і письменник Юрій Винничук дискутуватимуть про чоловіків і табуйовані теми у львівському Прес-клубі.

Книга «Чоловік як еволюційна інновація? Есеї про чоловічу природу, сексуальність, життєві стратегії та метаморфози маскулінності», що цього року вийшла в українському перекладі у львівському видавництві «Апріорі» за підтримки Міністерства культури Чехії. Ця книжка стала несподіванкою для чеського читача, а тепер збентежила і змусила замислитися й читача українського. На запрошення Чеського центру в Україні професор Комарек відвідає «Книжковий Арсенал» у Києві, після чого приїде до Львова, аби презентувати книжку, подискутувати зі своїм опонентом — письменником Юрієм Винничуком, та відверто відповісти на усі, навіть найгостріші питання читачів, адже слоган видання — «Книжка про те, про що зазвичай не говорять, але всі хочуть знати».

Книжка присвячена природі та сексуальності чоловіків, їхній поведінці у найрізноманітніших ситуаціях війни та миру, виникненню та організації чоловічих колективів, ставленню чоловіків до жінок та до інших чоловіків, зміні образу чоловіка у плині історії і багатьом іншим темам, зокрема й глибоко табуйованим. У Чехії це видання, як і багато інших книжок професора Станіслава Комарека, стало науково-популярним бестселером завдяки глибокій ерудиції автора у біології та суспільних науках, свіжості й неупередженості його погляду на світ і особливому «комареківському» стилю — дещо провокативному і сповненому гумору та іронії.



Станіслав Комарек — біолог, філософ, письменник, професор за спеціальністю «філософія та історія природничих наук». Автор понад 20-ти наукових і науково-популярних книжок, трьох романів та збірки поезії, а також численних публікацій у газетах і часописах. Лауреат премії Тома Стоппарда за есеїстику (2006).

Народився у місті Їндржихув Градец 1958 року. Незабаром після отримання вищої біологічної освіти у Карловому університеті в Празі (1982) емігрував до Австрії, де продовжив навчання і наукову діяльність у галузі біології, етології, антропології, філософії та історії природничих наук, а також психології та психоаналізу. Після повернення до Чехії 1990 року став співзасновником кафедри філософії та історії природничих наук на природничому факультеті Карлового університету, у 1996–2002 роках — завідувач кафедри. Чимало його досліджень присвячено темі взаємозв’язку природних і культурних феноменів, психології та біології, а також історії розвитку поглядів на ці питання. Польові дослідження автор здійснював, зокрема, під час наукових експедицій у десятки країн світу.

28 травня, 12:00. Львів, Press Club Lviv, проспект Шевченка, 1


0 коментарів

Залишити коментар

avatar