24 Квітня 2024, 21:14 | Реєстрація | Вхід
/ «Державницький вибір Павла Скоропадського» - 16 Травня 2019

«Державницький вибір Павла Скоропадського»

Категорія: «Події»
Дата: 16 Травня 2019 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 666


Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують приєднатися до дискусії «Державницький вибір Павла Скоропадського на сторінках «Споминів», яка відбудеться 16 травня. Початок — о 18:30. Учасники — Тетяна Осташко, Юрій Терещенко. Модерує Юлія Олійник.

Період Гетьманату 1918 р. Павло Скоропадський прожив двічі. Вперше – коли доля піднесла його на найвищий щабель влади і він був проголошений гетьманом України, вдруге – коли описував цей час у своїх споминах.

У 1978 р. архів Скоропадських було передано до Східноєвропейського дослідного інституту ім. В. К. Липинського, і в першого президента інституту Євгена Зиблікевича виникла ідея опублікувати спомини Павла Скоропадського мовою оригіналу (російською) і в перекладі німецькою та українською. Німецький переклад здійснювала гетьманівна Олена Отт-Скоропадська, а український переклад було доручено відомій учасниці руху шістдесятників, правозахисниці Надії Світличній, яка в той час працювала перекладачкою в Гарвардському університеті.

Віднайшовши в Архіві Східноєвропейського дослідного інституту ім. В. К. Липинського текст перекладу Н. Світличної, Тетяна Осташко та Юрій Терещенко вирішили завершити видавничий проект, який було розпочато ще в 70-х роках ХХ ст. На відміну від першого видання (Київ–Філадельфія, 1995), що друкувалося з урахуванням редакції початку 1920-х рр., нинішнє – повністю відповідає автографу мемуарів автора.

Про державницький вимір діяльності Павла Скоропадського, про задуми, які вдалося втілити за сім з половиною місяців його гетьманування, говоритимуть упорядники книжки Тетяна Осташко та Юрій Терещенко.

Модератор – Юлія Олійник, директорка видавництва «Темпора».

16 травня, 18:30. Адреса: Книгарня «Є», Київ, вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar