19 Квітня 2024, 02:24 | Реєстрація | Вхід
/ Ілюстрації до книги Слави Курилова "Сам в океане" - 14 Травня 2019

Ілюстрації до книги Слави Курилова "Сам в океане"

Категорія: «Події»
Дата: 14 Травня 2019 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Дім "Майстер Клас"
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 57Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 518



Ви маєте можливість особисто познайомитися з талановитою художницею Надією Міцкевич та побачити наживо її ілюстрації до документального роману Слави Курилова "Сам в океані"!

На виставці буде представлена серія робіт, які стали ілюстраціями до книгі Слави Курилова "Сам в океане". Це документальна автобіографічна історія радянського вченого, який в 1974 році втік з СРСР, зістрибнувши з борта океанського лайнера, і, провівши три доби в океані, доплив до філіппінського острова. 

Головною темою виставки є пошук свободи. Художниця уважно слідує за героєм, детально супроводжуючи ілюстраціями історію його життєвого шляху. Він розповідає про втечу, океан, морські дослідження, про пошук бога, про польоти, про подолання, про бажання втекти з країни. Вона в своїх роботах досліджує його страхи, мрії тай сни, його внутрішню свободу, силу і ризик. Чи може бажання вирватися і здобути свободу в якийсь момент затьмарити інстинкт самозбереження? Чи можливо, розсуваючи межі власних можливостей, подолати і кордони тоталітарної держави?

Опинившись закордоном Курилов написав книгу про свою втечу. У 2019 році "Сам в океані" вийшла у видавництві Час Майстрів вперше українською мовою і містить більше 40 ілюстрацій. Роботи виконані в техніці цифрового колажу з використанням малюнків художниці, архіву вдови Курилова та фотографій агентства Укрінформ.

"Коли я вперше прочитала історію Слави Курилова, то відчула як вона перекликається з моєю. Я поїхала з уже сучасної Росії з багатьох причин, і однією з них була неможливість існувати в тій атмосфері, яка склалася в країні до 2014 року. Я переїхала в Україну, де вже перемогла Революція, в пошуках нових можливостей та самореалізації. Тому цей проект став дуже особистим, і я вклала максимум власних переживань відчуття свободи ", - розповідає Надія.

Надія Міцкевич – художниця, ілюстраторка народилась в Москві. Отримала вищу художню освіту у Всеросійському Державному інституту кінематографії ім. Герасимова (ВДІК м. Москва), факультет художник-постановник ігрового кіно. Учасниця Міжнародних виставок та арт-конкурсів. В 2014 році Надія Міцкевич переїхала в Україну, зараз живе і працює у Києві. Вона займається графікою, дизайном і ілюстрацією, співпрацює з видавництвами. З 2015 по 2017 рік у Надії Міцкевич пройшов ряд персональних виставок у Львові. У 2017 році книга "Комп і компанія" (Видавництво Час Майстрів) з ілюстраціями Міцкевич отримала приз ВВС Ukraine - дитяча книга року.

Атмосферу заходу забезпечує OTTO1/2 TRACK 

14 травня, 18:00. Київ, Дім "Майстер Клас", вул. Богдана Хмельницького, 57Б


0 коментарів

Залишити коментар

avatar