23 Квітня 2024, 17:42 | Реєстрація | Вхід
/ «Казки затятого українця» на різдвяному ярмарку - 23 Грудня 2018

«Казки затятого українця» на різдвяному ярмарку

Категорія: «Події»
Дата: 23 Грудня 2018 (Неділя)
Час: 14:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Дім «Майстер Клас»
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 57Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 855


Різдвяний Ярмарок Дому МК відзначиться особливою подією: презентацією дитячої ( чи навіть дорослої?) книжки «Казки затятого українця». Початок – 13:00. У програмі читання казок.

Колись дерева були великі, трава зелена, а казки — цікаві. Потім прийшов Зеленбуд, і все пішло прахом. Але ось з’явилася книжка, у якій живе той, знайомий нам з малих років, дух захопливих пригод. «Казки затятого українця» Володимира Колінька — для дітей інтелігентних і допитливих. Тут нема солодкого сюсюкання й страху перед дорослим світом з його сьогоденними реаліями. Про неприємні речі говориться прямо, все названо своїми іменами, зокрема й сусідня держава, і автор не підладжується під неосвічених читачів. Ці казки більш нагадують легенди, часто вони пропонують жартівливі трактування народних приказок, змальовуючи Україну й українців у героїчному ореолі. У книзі багато історичних розвідок, згадуються міфологічні сюжети. Це одна з тих книжок, які батьки нишком дочитують, коли дитина засинає.


Чому ми любимо казки? Можливо тому, що сам жанр не обтяжений «дорослим», скорегованим поглядом. Він відвертий і чистий, із чітким розмежуванням добра й зла. Казка дозволяє нам відчитати етичний код автора, зрозуміти, що йому болить, що тішить. І не має значення, чи автором є народ, чи представник того або іншого народу.

Автор — Володимир Колінько. Упорядниця — Наталія Пашковська. Ілюстратори — Костянтин Скретуцький, Віра Олененко. Видавництво «Люта Справа», Київ, 2018.
 

23 грудня, 13:00. Київ, Дім «Майстер Клас», Богдана Хмельницького, 57Б


0 коментарів

Залишити коментар

avatar