19 Квітня 2024, 05:20 | Реєстрація | Вхід
/ «Критика як жива думка: кілька слів про часопис» - 2 Квітня 2019

«Критика як жива думка: кілька слів про часопис»

Категорія: «Події»
Дата: 02 Квітня 2019 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Рівне
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Короленка, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 612


Книгарня «Є» та видавництво «Критика» запрошує на розмову з одним із авторів часопису «Критика» Дмитром Шевчуком «Критика як жива думка: кілька слів про часопис». Захід відбудеться 2 квітня. Початок – о 18.30.

Від поціновувачів літератури часто можна почути, що у нашій сучукрліт немає хорошої та ґрунтовної критики. Проте, мало хто дослухається до думки фахових критиків часопису, який уже понад 20 років існує як міжнародний оглядач книг та ідей.

Що таке критика та «Критика»? Для чого потрібні рецензії та якими вони мають бути? Чим цікавий новий випуск часопису? Як змінювалась «Критика» і чи призвело це до покращення якості рецензій? Про це і не лише поговоримо із одним з авторів «Критики», доктором філолософських наук Дмитром Шевчуком. Часопис аналітичної есеїстики, публіцистики та рецензій «Критика» заснувала восени 1997 року група українських інтелектуалів за ініціятиви літературознавця та історика культури, професора Гарвардського університету Григорія Грабовича, який відтак очолив новостворене видання.

Створюючи часопис, редактори «Критики» брали за взірець, з одного боку, «New York Review of Books» і «Times Literary Supplement», а з другого – часопис «Kultura», що його видавав у паризькій еміґрації Єжи Ґедройць. Від самого початку редакція заходилася створювати механізм фахового, але водночас розрахованого на широкі кола українських інтелектуалів міждисциплінарного обговорення найістотніших соціяльних, політичних і культурних проблем суспільства взагалі, а надто вітчизняної гуманітарної спільноти і в актуальному, і в історичному аспектах.

Дмитро Шевчук - доктор філософських наук, проректор Національного університету «Острозька академія», відповідальний секретар серії «Філософія» Наукових записок «Острозької академії». Досліджує проблеми сучасної політичної філософії, методології гуманітарних наук, соціокультурні процеси у Центрально-Східній Європі. Найновіша книжка – «Смисл і межі політичного: філософська інтерпретація».


2 квітня, 18:30. Рівненська Книгарня «Є», вул. Короленка, 2. Тел.: (0362) 26 39 41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar