26 Квітня 2024, 01:29 | Реєстрація | Вхід
/ Віктор Моренець «Невідомий вояк Визвольних змагань» - 26 Березня 2019

Віктор Моренець «Невідомий вояк Визвольних змагань»

Категорія: «Події»
Дата: 26 Березня 2019 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 637


Книгарня «Є» запрошує на розмову про інтернованих вояків УНР з Віктором Моренцем, упорядником збірника архівних документів «Армія за дротами», що відбудеться 26 березня. Початок — о 18:30. Модерує Ольга Петренко

«Армія за дротами» є збірником документів Армії Української Народної Республіки та спогадів її старшин за період із кінця 1920 до початку 1924 рр. під час перебування в таборах інтернованих на території Польщі. Опубліковано понад 100 архівних документів, у яких йдеться про обставини інтернування, політичну ситуацію у Східній Європі, протистояння спецслужб, опір окупаційному режиму в Україні. У книжці використано близько 1300 світлин козаків і старшин української армії з архівів України, Польщі та Чехії.

Як склалася доля ветеранів Визвольних змагань після переходу Збруча? Якими були умови утримання українських козаків і старшин УНР у польських таборах? Як інтерновані облаштовували побут, культурне дозвілля, спортивні ігри, освітні можливості? У чому вбачали причину поразки Визвольних змагань, яким уявляли продовження боротьби?

Про це та інше розповість Віктор Моренець – історик, краєзнавець родом з Прилук, автор, співавтор та упорядник багатьох книжок з історії Визвольних змагань, зокрема «Сім спогадів Визвольної війни», «Подєбрадський полк Армії УНР», «Ічнянці в армії УНР», «Земля, полита кров’ю», «Чернігівський процес», «Церковно-визвольний рух на Чернігівщині в 1920-х роках».


26 березня, 18:30. Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar