26 Квітня 2024, 04:39 | Реєстрація | Вхід
/ «Годинник б'є всіх винних» | 110-річчя Станіслава Єжи Леца - 21 Березня 2019

«Годинник б'є всіх винних» | 110-річчя Станіслава Єжи Леца

Категорія: «Події»
Дата: 21 Березня 2019 (Четвер)
Час: 13:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Адреса: вул. Університетська, 1
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 872


Поет і афорист Станіслав Єжи Лец за визначенням критиків входить до першої десятки літераторів XX століття, які не тільки вплинули на смаки читацької публіки, але й виразно позначилися на формуванні сучасної свідомості людства. Письменник народився у Львові на єврейське свято Пурім, тому родина святкувала його уродини не в календарний день – 6 березня, а власне на рухоме свято.
 
До 110 річниці народження поета команда офісу «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО» спільно з громадським діячем, істориком, журналістом і перекладачем Андрієм Павлишиним підготували серію заходів, що триватимуть 20-21 березня 2019 року.

Впродовж 20 та 21 березня організатори запрошують говорити про життя та творчість поета, поспілкуватись із сином Єжи Леца - Томашем де Туш-Лецом та подивитись документальний фільм з родинного архіву.

А для тих, хто дуже хоче дізнатись про письменника більше, але, нажаль, не може долучитись до подій, на вул. Університетській, 1 (на огорожі парку Франка) діятиме вулична виставка, де можна буде почитати відомі афоризми та різні цікавинки.



Організатори заходу: Офіс «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО», Андрій Павлишин спільно з Українським осередком ПЕН-центру, Управління культури Департаменту розвитку Львівської міської ради
 
Партнери заходу: Міський Палац культури ім. Гната Хоткевича, Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. І. Франка, Львівська Національна Галерея Мистецтв імені Бориса Возницького, Львівська національна наукова бібліотека України імені Василя Стефаника


0 коментарів

Залишити коментар

avatar