28 Березня 2024, 12:57 | Реєстрація | Вхід
/ Ольга Войтенко «У світлі світляків» у Києві - 14 Березня 2019

Ольга Войтенко «У світлі світляків» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 14 Березня 2019 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня Старого Лева. Kyiv Edition
Адреса: вул. Прорізна, 10
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 647


Що станеться, якщо світло зникне? Про це розповість Ольга Войтенко, авторка підліткового фентезі «У світлі світляків» на презентації книжки. У четвер, 14 березня, разом із редакторкою видання Наталка Малетич ми поринемо у світ, де раптово не стало світла, а разом із ним інтернету та зв’язку. Презентація відбудеться у книгарні-кав’ярні Старого Лева у Києві (вул. Прорізна, 10). Початок о 19:00. Вхід вільний!

Що станеться, якщо зникне світло? Інтернет? Зв’язок? Як зміняться міста, країни, планета? Чи зможуть сучасні люди жити в нових умовах?
 
Троє підлітків – герої книги Ольги Войтенко «У світлі світляків» – змушені перевірити це на власному досвіді. Єві-Лізі доведеться відкласти планшет і вперше за багато років вийти на вулицю, Тімові – полишити улюблені книжки і стати її провідником у пітьмі, а Максові – заново шукати себе. Про це — у першій частині трилогії «У світлі світляків» – «На порозі ночі».
 
«Ідея цієї книжки з’явилася в грудні 2014 року, коли кілька разів на день вимикали енергопостачання. Лишаючись без світла, ноутбука, інтернету, я міркувала над тим, що би було, якби світло вимкнулося зовсім. Як би ми сьогодні жили? Так, я почала писати оповідання… далі в історію потрапило все, що я люблю, вона писалася сама і пишеться досі. Герої не питають, вони просто роблять як відчувають, а події просто стаються і дивують навіть мене.

Це книжка не для дітей і не для підлітків, вона для усіх, хто хоч раз у житті був самотнім, хто лишався у темряві, зневірі, відчаї, хто відчував страх. Але вона не про це, вона про зовсім протилежні речі, які так важливо знайти усім нам. Я думаю, що в кожного своя темрява, найважливіше знайти у ній своїх людей і міцно тримати разом ліхтар», - розповідає авторка Ольга Войтенко.
 
«"У світлі світляків" - дивовижна історія про те, що тримає наш світ: дружба, любов, світло наших сердець. Поки все це існує - доти ми живі, хай у якій непроглядній пітьмі опинилися. Думаю, трилогія Олі Войтенко знайде чимало шанувальників серед підлітків, адже їм так важливо впізнавати в героях себе. А герої цієї історії - дуже впізнавані. Часто вони живуть на дві реальності, одна з яких - віртуальна, і насправді дуже потребують справжньої живої дружби, любові і підтримки», - додає Наталка Малетич.
 
Ольга Войтенко - письменниця та сценаристка. Пише оповідання для дітей та повісті, а також сценарії для кіно, анімації і телебачення.


14 березня, 19:00. Київ, Книгарня Старого Лева. Kyiv Edition, вул. Прорізна, 10


0 коментарів

Залишити коментар

avatar