19 Квітня 2024, 05:30 | Реєстрація | Вхід
/ «#НАШІ на карті світу» Уляни Скицької у Вінниці - 26 Листопада 2018

«#НАШІ на карті світу» Уляни Скицької у Вінниці

Категорія: «Події»
Дата: 26 Листопада 2018 (Понеділок)
Час: 19:50
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 619


Вінницька Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книжки Уляни Скицької «#НАШІ на карті світу», що відбудеться 26 листопада за участю авторки. Початок – о 18:30. Модератор – Олександр Вешелені.

«#НАШІ на карті світу» – це 80 історій про надзвичайних людей: українців за походженням чи місцем народження. Книжка стала логічним продовженням телепроекту журналістки Уляни Скицької і розповідає про українців, яких визнав увесь світ, що змінили хід історії, чиї досягнення дивують та вражають. Серед героїв – як наші сучасники, (наприклад, львів’янин мореплавець Павло Резвой чи одесит альпініст Владислав Терзиул), так й діячі початку ХХ ст. (наприклад, винахідник ліків від туберкульозу з Вінниччини Зельман Ваксман).

«У мене було одне правило відбору: тема чи герой повинні здивувати, тому цього разу – без Шевченка, Лесі Українки та Грушевського. Вони неймовірні, але уваги їм точно не бракує, – розповіла Уляна. – Хай це буде хтось менш відомий, але з не менш феноменальними досягненнями. До прикладу, Володимир Хавкін з Бердянська, який своїми вакцинами врятував життя мільйонам індусів, львів’янин Станіслав Улям, що розробляв термоядерну бомбу, киянин Володимир Горовиць, який здобув 25 «Ґреммі»... Ну гаразд, Горовиць фігура знана, але про 25 топ-нагород я і не здогадувалась! У голові постійно крутилася думка: «А чому я не знала цих фактів раніше?». Це ж крута інформація, якою українці мали б вправно оперувати. Більше того, інтуїція підказувала, що таких героїв, мабуть, є багато».


«Історії #НАШИХ надихають. Хочеться, аби їх переповідали одне одному в кав’ярнях і пабах, згадували у шкільних класах і наступного разу, розповідаючи про експедицію Роберта Скотта, показали дітям відео, де українець Антон Омельченко танцює гопак на борту «Terra Nova», а вивчаючи піраміду Маслоу, бодай одним реченням згадали, що його батьки з Києва», – каже Уляна Скицька.

Уляна Скицька – журналістка. Народилася 16 серпня 1988 року. Закінчила факультет іноземних мов Львівського університету ім. Івана Франка. Працювала в рекламній аґенції помічником головного редактора. З 2014 року є автором пізнавальних програм на Телеканалі новин «24». Мешкає у Львові.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar