28 Березня 2024, 23:50 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки Катерини Калитко «Бунар» | Вінниця - 3 Липня 2018

Презентація збірки Катерини Калитко «Бунар» | Вінниця

Категорія: «Події»
Дата: 03 Липня 2018 (Вівторок)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 856


Вінницька Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію збірки Катерини Калитко «Бунар», що відбудеться 3 липня за участю авторки. Початок – о 18.30. Вхід вільний. Модератор – Олександр Вешелені.

«Бунар» – книжка, в якій поєднуються лейтмотиви вкорінення і дороги, війни й любові. Тексти, написані впродовж чотирьох воєнних українських років, шукають слів для оновлених взаємин людини та її питомої території, для досвіду, який змінює і не проминає, врешті-решт — просто для розгублення. Ця книжка — старий колодязь, у який заглядаєш і бачиш на поверхні води відображення тих, хто дивився в нього сто років тому. Оскільки ж людські досвіди зазвичай повторюються циклічно, зазирнути в такий колодязь особливо важливо — хоч і трохи лячно.


Катерини Калитко – письменниця і перекладачка. Авторка шести збірок поезій, остання з яких – «Катівня. Виноградник. Дім» (2014) – відзначена премією «Літакцент року». Опублікувала дві книжки короткої прози: «М.істерія» (2007) та «Земля Загублених, або маленькі страшні казки» (2017). Лауреатка конкурсів «Гранослов» та «Привітання життя» ім. Богдана-Ігоря Антонича, конкурсу читаної поезії «Молоде вино», конкурсу видавництва «Смолоскип» та літературної премії «Благовіст», премії «Книга року Бі-Бі-Сі 2017» та Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського. Тексти перекладені англійською, німецькою, польською, вірменською, литовською, словенською, сербською, італійською та на іврит. Стипендіатка програми CEI Fellowship for Writers in Residence 2015. Лауреатка фестивалю короткої прози Imbiero Vakarai 2016. Лауреатка міжнародної премії Vilenica Crystal 2016. Перекладає з балканських мов. За свої переклади нагороджена премією часопису «Кур’єр Кривбасу» та перекладацькою премією METAPHORA.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar