28 Березня 2024, 15:35 | Реєстрація | Вхід
/ Творчий відео-вечір із Ґузель Яхіною в Києві - 27 Червня 2018

Творчий відео-вечір із Ґузель Яхіною в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 27 Червня 2018 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Бізнес-школа «MIM», конференц-зал, 5 поверх
Адреса: вул. Шулявська,10/12
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 814


Запрошуємо на творчий відео-вечір з письменницею татарського походження Ґузель Яхіною, який відбудеться 27 червня о 18:30 (телеміст Україна - Казахстан, реєстрація за посиланням: goo.gl/j58rgo). Поговоримо про першу книгу авторки «Зулейха відкриває очі» і про новий бестселер, який нещодавно побачив світ – «Діти мої».

«Зулейха відкриває очі» - дебютний роман авторки, який уже отримав величезну кількість літературних нагород, був перекладений 18 мовами світу і театралізований на великій сцені.

Ця розповідь про долю татарської жінки часів червоного терору, сповнена такою реалістичністю, достовірністю і чарівністю, яких так не вистачає сучасній прозі, а присутній кінематографічний стиль авторки лише підсилює драматизм подій і яскравість образів.


Саме завдяки глибокій обізнаності з національними традиціями, любові до свого народу, сповненої гідності й поваги до людей інших національностей, делікатному дотику до фольклору, Ґузель вдалося написати справді сильний роман, який захоплює з першої сторінки.

«Цей роман потрапляє прямо в серце. Ґузель Яхіна повертає нас до словесності точного спостереження і тонкої психології. Про жіночу силу і жіночі слабкості, про священне материнство в робочому таборі, пекельний заповідник, придуманий одним з найбільших лиходіїв людства», - так відгукнулася про цей роман Людмила Уліцька.

Кілька місяців тому світ побачив новий роман авторки - «Діти мої». Поволжя, 1920-1930-і роки. Якоб Бах - російський німець, учитель в колонії Гнаденталь. Він давно відвернувся від світу, ростить єдину дочку Анче на віддаленому хуторі й пише чарівні казки, які чудесним і трагічним чином втілюються в реальність.

"Я хотіла розповісти про світ німецького Поволжя - яскравий, самобутній, живий - про світ, який колись було створено сторонніми людьми в чужій країні, а сьогодні - загублено в минулому. Але це ще й історія про те, як велика любов провокує страхи в нашому серці і одночасно допомагає їх здолати "
Ґузель Яхина

Відвідувачі матимуть можливість поспілкуватися з Ґузель Яхіною, особисто поставити запитання і придбати книжки автора. Ви довідаєтеся про історію створення романів, ближче познайомитеся з татарською культурою, побачите виступ вокального ансамблю «Талір». Вестиме творчу зустріч українська письменниця Олена Андрейчикова.

Учасники:

Ґузель Яхина - письменник, лауреат премій «Ясна Поляна» і «Велика книга», автор книг «Зулейха відкриває очі», «Діти мої».
Олена Андрейчикова - письменник, перекладач, журналіст, автор книг «Женщины как женщины», «Остаться дома в понедельник», «Таємне понеділкування», «Акулы тоже занимаются любовью».


27 червня, 18:30. Формат: телеміст Україна - Казахстан. Кількість місць обмежена.
Вхід: безкоштовно, за умови реєстрації: https://goo.gl/j58rgo
Де: м. Київ, вул. Шулявська,10/12 (Бізнес-школа «MIM», конференц-зал, 5 поверх)

Подія відбудеться за підтримки Всеукраїнського татарського культурного центру «Туган тел».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar