20 Квітня 2024, 14:53 | Реєстрація | Вхід
/ «Українська Революція: поразка чи перемога?» - 17 Травня 2018

«Українська Революція: поразка чи перемога?»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 17 Травня 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Запоріжжя
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: пр. Соборний, 137
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 896


Книгарня «Є» та Запорізький національний університет запрошують на лекцію професора Федора Турченка «Українська Революція: поразка чи перемога?».

Сто років тому українську реальність сколихнула революція. Що це було – жертовне каяття за помилки та гріхи попередників, які не вберегли національну державу? Чи прагнення навіки позбутися імперських кайданів? А може черговий виток звичайної суспільної еволюції? Протягом багатьох століть українці численними прикладами довели, що завжди готові повставати проти несправедливості, боротися за правду і свої права, гинути за свободу, і, що найдивніше – перемагати. Наш народ століттями приносив цю криваву офіру, але світла у кінці цього похмурого тунелю не видно і досі. Та й чи прагнуть його українці? Адже незалежність, добробут і щастя цілої країни можливі лише в результаті спільних та одностайних дій всього народу загалом, та кожного громадянина зокрема.

В Україні лише протягом останніх ста років відбулося кілька революцій: визвольні змагання 1917-1921 років, революція на граніті, помаранчева революція, революція гідності. І це не рахуючи боротьби повстанців 20-30 років, УПА та радянських дисидентів. Багатомільйонні людські втрати у цих революційних круговертях мали на меті визволення України з імли занепаду, безкультур’я й жебракування. Чи вдалося? Про це дізнаємось під час лекції професора Федора Турченка, яка є підсумковою завершує серію лекцій, присвячених 100-річчу Української Революції і подіям 1918 року в Запоріжжі.

Федір Турченко – професор, доктор історичних наук, завідувач кафедри новітньої історії України Запорізького Національного Університету. Автор підручників з історії України для 9, 10 і 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, співавтор і редактор підручників з історії рідного краю та всесвітньої історії. Керівник науково-редакційних груп з підготовки видань: «Українське козацтво. Мала енциклопедія», Національна книга пам’яті «Голодомор 1932-1933: Запорізька область». Головні напрямки наукової діяльності – дослідження проблем української національної революції 1917–1922 рр., українського національно-визвольного руху, модернізаційних процесів в Україні (друга половина 1980-х-1991 рр.).


Запорізька Книгарня «Є», пр. Соборний, 137. Тел.: (0612). Вхід вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar