28 Березня 2024, 17:27 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч з польським поетом Богданом Задурою | Луцьк - 18 Квітня 2018

Зустріч з польським поетом Богданом Задурою | Луцьк

Категорія: «Події»
Дата: 18 Квітня 2018 (Середа)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Луцьк
Місце: Музей Лесі Українки
Адреса: вул. Потапова, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 664


18 квітня, о 18:00, у Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету (вул. Потапова, 9) відбудеться зустріч з одним із найбільш визначних сучасних поетів Польщі – Богданом Задурою.

Богдан Задура - польський поет та прозаїк, перекладач, літературний критик, головний редактор часопису «Twórczość», лауреат багатьох європейських літературних відзнак, найбільший популяризатор української літератури в Польщі.

В Луцьку письменник презентує антологію «Лінії світла». В книзі зібрані вірші шести великих польських поетів – Анни-Марії Ґолавської, Марека Данєлькевича, Маґдалени Янковської, Вальдемара Михальського, Вацлава Ошайци, Богдана Задури - в перекладі на шість мов (англійська, польська, німецька, французька, литовська, угорська і українська). 


Центральним образом антології є Люблін. «П’ять століть поезії про Люблін», «Прикордонні історії», - кожен з авторів відчуває і зображає місто по-своєму. 

«Світло - це життя. І зібрана в цьому томі лірична поезія зосереджена на житті. Це вірші шести поетів.Вони пишуть зовсім по-іншому, по-різному використовують слово, формулюють інакше думки і розвивають літературний матеріал. Їх масштаби різні, чутливість, різний досвід, інакші показники та місцяпоходження. Навіть діапазону предметів вони торкаються неоднаково. Але, якщо ви дивитеся з певної відстані, ці окремі голоси інтегруються в одну історію. Це можливо через те, що автори зосереджують свою увагу нафундаментальнихпитаннях існування кожної людини», - пише укладач антології Ярослав Вах

Організатори події: Польський клуб в Луцьку, факультет філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки, мистецьке об’єднання «Стендаль» за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar