25 Квітня 2024, 14:29 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація роману Артема Чапая «Вивітрювання» - 9 Жовтня 2021

Презентація роману Артема Чапая «Вивітрювання»

Категорія: «Події»
Дата: 09 Жовтня 2021 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Луцьк
Місце: Наукова Бібліотека Імені О. Пчілки
Адреса: вул. Шопена, 11
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 365


9 жовтня, о 15:00, у Луцьку презентують роман Артема Чапая «Вивітрювання». Презентація відбудеться у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки (вул. Шопена, 11). Про «Вивітрювання» спілкуватимуться Артем Чапай та модераторка Анна Єкименко-Поліщук.

«Вивітрювання» – це постапокаліпсис. У центрі оповіді молода подружня пара, що вирушає у тривалу відпустку високо в гори. Але світ, у який їм доведеться спуститися, повернутися, кардинально відрізнятиметься від того, із якого вони прийшли. Пара добирається до свого помешкання на Київській Русанівці, в обмеженому просторі якої надалі й відбуваються всі основні події, що більше нагадують соціальний експеримент. І хоча твір належить до жанру фантастики, у смисловій реальності, сконструйованій Артемом Чапаєм, читачі побачать ознаки тієї реальності, в якій українці, зокрема, та людство, загалом, перебувають впродовж кількох останніх років. 

«Вивітрювання» показує людство в умовах кризи, яка постає індикатором та каталізатором сутності людини, її найкращих і найгірших проявів, а також каталізатором нових можливостей. Для когось криза – катастрофа, для когось – необхідність попрацювати із собою та майбутнім, для когось – можливість використати ситуацію з метою матеріального збагачення, отримання тотальної влади. Ніхто і ніщо не буде таким, як раніше. Як вижити в кризових умовах? Ми всі помремо, але ким? Питання та риторика, до яких людство призвичаїлося впродовж останнього року. Все це, використовуючи різні види комічного, осмислює у новому романі Артем Чапай.

Організатори: «Видавництво 21» та Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar