28 Березня 2024, 22:04 | Реєстрація | Вхід
/ ІІ Літературний фестиваль «Фронтера» - 6 Жовтня 2019

ІІ Літературний фестиваль «Фронтера»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 06 Жовтня 2019 (Неділя)
Час: 11:00
Місто: Луцьк
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1668


4–6 жовтня у жовтні в Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». Про літературу в аспекті феномену пограниччя будуть розмовляти письменники, культурні менеджери, перекладачі під час дійства.  

Складові фестивалю

Основна сцена
Фестиваль - це майданчик, де читатимуть, дискутуватимуть, презентуватимуть свої нові книги автори з України (Сергій Жадан, Андрій Любка, Макс Кідрук, Катерина Калитко, Юрій Іздрик, Олексанр Бойченко, Ірина Цілик, Артем Чех, Олеся Яремчук, Остап Сливинський), Білорусі (Андрей Хаданович), Польщі (Мачей Роберт, Конрад Янчура). 

Музичну частину «Фронтери» представлять гурт «Лінія Маннергейма», співачка з Білорусі PALINA, проект Мар’яни Савки, Юрія Романіва та Сергія Гуріна (тріо «Мар’яничі) «Говори зі мною».

Квитки онлайн: bit.ly/2YdQPmt. При переділенні пенсійного посвідчення та посвідчення учасника бойових дій – вхід вільний.

Молодіжна сцена
Підлітки перебувають у «межовому» стані, адже вже не діти, але ще не дорослі, через що їхні зацікавлення і потреба не завжди враховуються. Вони не будуть бавитися ляльками і ліпити з пластиліну книжкових героїв. Сидіти і дискутувати з розумним виглядом про пограниччя не будуть теж, принаймні більшість із них. Щоб молодь слухала, треба говорити з нею її мовою і про те, що їй цікаво. Із цим вже доволі непогано справляються українські автори, серед яких учасники фестивалю Настя Нікуліна, Наталія Матолінець, Ольга Купріян. 

Кожна презентація молодіжної сцени передбачає унікальний формат, над якими зараз працюють автори й організатори.

Дитяча сцена
Заходи дитячої сцени – це переважно майстерки з ліплення, акторської майстерності, створення казкових персонажів, листівок, читання й забавлянки з письменниками, розраховані на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Вхід на події молодіжної та дитячої сцени – вільний.

Локації
Заходи фестивалю відбуватимуться у різних історико-культурних локаціях міста та цікавих закладах, що дозволить не лише заглибитися в літературу, але й познайомитися з Луцьком. 
 
«Фронтера» -  «не академічний» фестиваль, під час якого в одному місці локалізують усі заходи. Відвідувачі зможуть відкрити для себе нові місця, а завдяки створеній мережі партнерських закладів скористатися знижками у дружніх кафе. 

Організатори: Мистецьке об'єднання «Стендаль», Департамент культури Луцької міської ради, громадський діяч Роман Бондарук.

Сторінка фестивалю у Facebook: https://www.facebook.com/fronterafestua/ 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar