18 Квітня 2024, 08:28 | Реєстрація | Вхід
/ Йохан Петровський-Штерн «Анти-імперський вибір» - 27 Березня 2018

Йохан Петровський-Штерн «Анти-імперський вибір»

Категорія: «Події»
Дата: 27 Березня 2018 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Центр польських та європейських студій
Адреса: вул. Волоська, 10, підвал 6-го корпусу
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 989


Видавництво «Критика», Інститут Критики, Центр польських та европейських студій НаУКМА запрошують на зустріч із знаним дослідником єврейської історії та культури в Східній Европі, професором Північно-Західного університету (Чикаґо) Йохананом Петровським-Штерном та на презентацію українського перекладу монографії дослідника «Анти-імперський вибір. Постання українсько-єврейської ідентичности». Модеруватиме зустріч директор та відповідальний редактор видавництва «Критика» Андрій Мокроусов.


Йоханан Петровський-Штерн – народжений у Києві американський і український історик, філолог, дослідник культури, есеїст і перекладач. 2001-го року захистив докторську дисертацію з новітньої єврейської історії в Брендайзькому університеті (Волзем, Масачусетс). Професор єврейських студій на історичному факультеті Північно-Західного університету в Чикаґо. Нині Петровський-Штерн досліджує та викладає ранньомодерну і модерну історію євреїв, проблеми українсько-єврейських стосунків і слов’янсько-єврейських літератур, історію єврейського містицизму та кабали.

Для ілюстрації на обкладинці події використано фото Меморіалу вбитих євреїв Європи, що в німецькому Берліні, із ресурсу Flickr (ліцензія CC BY-NC 2.0) та обкладинку українського перекладу монографії Й.Петровського-Штерна.


27 березня. Початок о 18:0. Вхід: вільний
м. Київ, Центр польських та європейських студій, вул. Волоська, 10, підвал 6-го корпусу

Журналістів, зацікавлених узяти коментарі в автора, домовитися про інтерв’ю до/після події або отримати дотичні інформаційні матеріяли, просимо звертатися до прес-служби «Критики»: press@krytyka.com.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar