20 Квітня 2024, 15:00 | Реєстрація | Вхід
/ Дитяча субота: Перегляд мульфільму «Пісня морів» - 17 Березня 2018

Дитяча субота: Перегляд мульфільму «Пісня морів»

Категорія: «Події»
Дата: 17 Березня 2018 (Субота)
Час: 16:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: olena_yurchuk
Кількість переглядів: 744


Дніпровська Книгарня «Є» та «Чілдрен Кінофест» запрошують дітей віком від 5 років та їхніх батьків на перегляд мультфільму «Пісня морів» (реж. Томм Мур; Ірландія, Данія, Бельгія, Люксембург, Франція; 2014; 97 хв.), який відбудеться 17 березня. Початок – о 15.00. 

Стрічка розповідає історію маленької Сірши - дівчинки-«селкі», яка вміє перетворюватися на тюленя. Разом зі своїм братом та їхнім кошлатим псом Ку вона має врятувати світ духів і магічних істот від чаклунки на ім’я Маха, яка за допомогою своїх магічних сов забирає в істот всі відчуття та перетворює їх на камінь. Події в мультфільмі відбуваються наприкінці 20 століття на невеликому острові в Ірландії, де Сірша, Бен та їхній тато-рибалка Конор живуть втрьох вдалині від цивілізації. Колись у них була щаслива сім’я, проте, втративши матір і дружину, кожен з членів родини змінюється під впливом горя: 6-річна Сірша не розмовляє, Бен недолюблює сестру, а Конор не може позбавитися від тягаря печалі. 



Одного разу на день народження Сірши приїжджає бабуся – мати Конора. Ввечері, після святкувань, вона знаходить маленьку Сіршу, сплячою на березі бурхливого моря, і, не тямлячи себе від гніву, вирішує забрати дітей в місто задля їхньої ж безпеки. Бен хоче залишитися з татом, проте бабуня не слухає хлопця, і забирає дітлахів з собою. Хлопчик не здається і, приїхавши в нове житло, вирішує самостійно повернутися додому. Саме тут і починається захоплива подорож Бена, Сірши та Ку, коли виявиться, що маленька дівчинка є чарівною селкі, якій доведеться врятувати світ чарівних істот. Після втрати матері Сірша, Бен живуть з татом-рибалкою вдалині від цивілізації.Бен недолюблює сестру, 6-річна Сірша не розмовляє, а їхній батько Конор не може позбавитися тягаря печалі. На день народження Сірши приїжджає їхня бабуся – мати Конора. Після того, як вона знаходить дівчинку сплячою на березі біля бурхливого моря, жінка вирішує забрати дітей в місто задля їхньої безпеки. Бен воліє залишитися з татом, проте бабуня не слухає хлопця, і забирає дітлахів з собою. Хлопчик не здається і по приїзду в нове житло, вирішує повернутися додому самостійно. Саме тут і розпочинається їхня захоплива подорож чарівним світом, коли виявиться, що його сестра не просто маленька дівчинка, а чарівна селкі. 

В основу сюжету мультфільму покладена ірландська легенда про селкі - міфічних створінь, що можуть жити в морі за допомогою шкур тюленів, проте повинні виринати з води, аби вдихнути повітря. За деякими джерелами селкі – це нащадки людей, які були вигнані в море за їхні проступки. Вони миролюбні красиві створіння, але можуть проявляти мстивість за образи, викликаючи шторми або перевертаючи рибацькі човни. 


Обов’язкова реєстрація за номером 093 535 51 76.
Дніпровська Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі). Тел.: (056) 732-13-92


1 коментарів

Залишити коментар

avatar