29 Березня 2024, 00:17 | Реєстрація | Вхід
/ В Луцьку презентують поезію Зузанни Ґінчанки - 19 Лютого 2018

В Луцьку презентують поезію Зузанни Ґінчанки

Категорія: «Події»
Дата: 19 Лютого 2018 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Луцьк
Місце: Мистецький салон «Артист»
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 11
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 741


19 лютого, о 19:00, в мистецькому салоні «Артист» (вул. Богдана Хмельницького, 1) відбудеться презентація збірки поезій видатної польської поетеси Зузанни Поліни Ґінзбург (1917–1944), більш відомої під літературним псевдонімом Зузанна Ґінчанка.

Зузанна Ґінчанка – легенда варшавської богеми 1930-х років, яку гітлерівці замордували у Кракові, оскільки вона була єврейкою за походженням. Народжена в Києві, усе своє дитинство та юність вона провела в Рівному, а під час війни переховувалась у Львові. Майже забута після трагічної смерті, поетеса через сто років після народження активно повертається в культурний обіг двох вітчизн – Польщі та України. 


«Поетка запам’яталася сучасникам веселою, неповторною вдачею, вражаючою східною красою та яскравим молодим талантом. І стала легендою, адже трагічно загинула у віці, в якому справжнє життя лише починається і в якому її поетична муза тільки обіцяла великі здобутки в майбутньому» - так описав Зузанну Ґінчанку Ярослав Поліщук у своїй статті «Сара, Сана, Гіна».

Аби якнайглибше розкрити талант і долю авторки в презентації візьме участь акторка театру-студії «Гармидер» Ірина Силюк. Вона представить публіці уривок з вистави «Монодії в червоному», де грає роль Зузанни Ґінчанки. Також до заходу долучиться літературознавець та перекладач Ярослав Поліщук.

Презентоване в Луцьку видання – перша добірка перекладів українською віршів авторки. Публікація здійснена з нагоди 100-ліття поетеси. 


Захід організовують ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль», ВОГО «Фонд місцевого розвитку» за сприяння Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar