28 Березня 2024, 17:30 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Лінії. Перехрестя. Акценти» у Києві - 1 Лютого 2018

Презентація книжки «Лінії. Перехрестя. Акценти» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 01 Лютого 2018 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Майстер Клас
Адреса: вул. Богдана Хмельницького 57Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 898


1 лютого MK Classics (арт директор – Тетяна Калініченко) представляє презентацію книжки «Лінії. Перехрестя. Акценти», до якої увійшли бесіди, статті та матеріали, присвячені композитору Леоніду Грабовському. Ідея, укладання, загальне редаґування, коментарі - Олександр Щетинський. 

Книжка є першим виданням, повністю присвяченим видатному українському композиторові Леоніду Грабовському. Зібрані матеріали відтворюють життєвий і творчий шлях композитора, містять чимало фактів і відомостей, необхідних для осмислення епохи, в якій Грабовському довелося жити і працювати. Книжка містить як суто наукові дослідження його творчости, так і есеїстичні та публіцистичні нариси. 


Перший розділ складають діалоги Грабовського і Олександра Щетинського, в яких детально обговорюються життєвий шлях композитора і окреслюються його осовні твори. Другий розділ складають аналітичні статті про композиторський метод і творчість Грабовського. Статті належать музикознавцям і композиторам, а також самому Грабовського, який вдається до самоаналізу. Наступний розділ містить листи Грабовського до друзів і колеґ, написані в 1960-90-і роки. Книга містить два поетичні твори, пов'язані з Грабовським: його власний переклад поеми Рільке і вірш М.Бажана, присвячений Грабовському (останній вперше друкується в авторській редакції). Завершує книгу вперше складений і вивірений з автором повний список музичних творів Грабовського. Усі матеріали зібрані і докладно прокоментовані Олександром Щетинським.

Презентація відбудеться з участю Олександра Щетинського (модератор), Леоніда Грабовського, Галини Федорець (директор видавництва "Акта", Харкiв). У виконанні Євгенія Громова прозвучать твори Леоніда Грабовського.


1 лютого. Початок о 19:30. Вхід вільний! 
Реєстрація на подію обов'язкова за телефоном (кількість місць обмежена) - 044 594 10 63.
Київ, Майстер Клас / Master Klass, Богдана Хмельницького 57Б


0 коментарів

Залишити коментар

avatar