19 Березня 2024, 13:41 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки квір-драм Олеся Барліга - 10 Листопада 2017

Презентація збірки квір-драм Олеся Барліга

Категорія: «Події»
Дата: 10 Листопада 2017 (П'ятниця)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Запоріжжя
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: пр. Соборний, 137
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 953


Книгарня «Є» та видавництво «Крок» запрошують на презентацію книги Олеся Барліга «Звірі подивляться замість тебе», яка відбудеться 10 листопада за участю автора. Початок – о 18:30.

До збірки увійшло десять драм, що торкаються актуальної проблематики (вибір і відсутність вибору особистості під тиском суспільних сценаріїв; громадянська позиція в умовах глобалізації; ксенофобія; вплив медіа на інститут родини тощо). А також це містичні, іронічні та любовні історії, що вступають у діалог із «Чорним Квадратом» Казимира Малевича, «Весіллям в Малинівці» Леоніда Юхвіда, віршем «Кохана» Миколи Вінграновського і казкою «Червона шапочка». Сюжетної динаміки додає строката палітра персонажів: депутати, єдинороги, журналісти, порно-актори, відьми, янголи, громадські активісти, русалки і всі ті, хто вже давно заполонив простір соціальних мереж та телевізійних екранів, а можливо і нашого повсякденного життя.

Разом з автором Олесем Барлігом запрошуємо в чудернацький світ драми, де не лише підіб’ємо підсумки проекту, що розпочався в форматі краудфандингу, а спробуємо з’ясувати, що читачі очікують від сучасної драматургії? Поцікавимося у запоріжців, якими вони хочуть бачити себе у художніх творах. Спробуємо разом вигадати сюжет та персонажів для квір-драми. І розраховуємо на вашу безмежну уяву, найнеочікуваніші пропозиції та химерні фантазії.


Олесь Барліг – поет, прозаїк, драматург. Автор поетичної збірки «Насолода уявної смерті». Співупорядник і один з авторів квір-антології «120 сторінок Содому» та збірки сучасної придніпровської поезії «Гімн очеретяних хлопчиків». Лауреат конкурсу «Драма.UA-2012» із п’єсою «Дерева спізнюються на автобус», що досліджує тему кон’юнктури навколо трагедії Голодомору. У 2015 році взяв участь у фестивалі «Тиждень актуальної п’єси» із напівдокументальним твором «Уроборос у Східному експресі», присвяченим найрезонанснішим проявам гомофобії в Україні.


Запорізька Книгарня «Є», пр. Соборний, 137. Тел.: (0612). Вхід вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar